Stem jij ook?-verkiezingskrant (Tweede Kamerverkiezing 2023)

Voorkant Stem jij ook?-verkiezingskrant

Speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) heeft ProDemos de ‘Stem jij ook?’-verkiezingskrant. Een krant in simpele taal en met heldere illustraties.

In deze verkiezingskrant staat informatie over de Tweede Kamerverkiezing op 22 november 2023. In de krant wordt antwoord gegeven op vragen zoals:

  • Waarom is stemmen belangrijk?
  • Waar gaat de Tweede Kamer over?
  • Hoe werkt het stembiljet?
  • Hoe beslis je op wie je stemt?
  • Hoe werkt stemmen?

De kranten kunnen gratis besteld worden in pakketten van 25 stuks. Bij een pakket kranten vind je ook twee posters met uitleg hoe je moet stemmen.

Bestel een pakket van deze krant.

Een toegankelijke PDF-versie van de Stem jij ook?-verkiezingskrant is medio oktober 2023 op deze pagina te vinden.

Stem jij ook?-project

Speciaal voor moeilijklerenden en mensen met een lichte verstandelijke beperking is er het Stem jij ook?-project. Deze krant is onderdeel van het project ‘Stem jij ook?’. Het aanbod bestaat verder uit een workshop bij jou op locatie, een website met informatie en uitlegfilmpjes voor de doelgroep én voor professionals. Lees meer op Stem jij ook – informatie over verkiezingen voor mensen met een LVB.

Verkiezingskrant in gewone taal

Naast de Stem jij ook?-verkiezingskrant maakt ProDemos ook de Verkiezingskrant in gewone taal. In deze krant staat in begrijpelijke taal uitgelegd waar de verkiezingen over gaan, hoe stemmen werkt en wat de provincie en waterschappen doen. Help mee de krant verspreiden! Lees hier meer en bestel.