Voor het mbo

Mbo-studenten worden niet alleen opgeleid voor een beroep, maar ook tot burgers die hun rol in de maatschappij en politiek kunnen spelen. ProDemos helpt mbo-instellingen met het uitleggen van politiek en rechtsstaat aan studenten. De educatieve programma’s van ProDemos sluiten aan bij de kwalificatie-eisen loopbaan en burgerschap.

Bekijk ook onze algemene voorwaarden

Actueel & nieuw

Bekijk hier de programma’s, activiteiten, tools of materialen die op dit moment actueel en/of nieuw zijn:

Nu actueel

Schrijf jouw klas(sen) in voor een educatief programma op school voor schooljaar ’23/’24

ProDemos biedt diverse educatieve programma’s voor op school aan. Bijvoorbeeld gastlessen rondom de thema’s (Europese) politiek, democratie en rechtsstaat of onze interactieve installatie Project Burgerschap, waarbij de klas aan de hand van een aantal werkvormen basiskennis opdoet over de democratische rechtsstaat en leert dat de democratie er is voor iedereen. Alle programma’s op school worden gegeven door een gastdocent en zijn makkelijk te verweven in het eigen bestaande lesprogramma.
Bekijk

Lesbrief over actuele onderwerpen

Voor docenten die lesgeven aan mbo entree heeft ProDemos de gratis lesbrief ‘Politiek in Praktijk’. Iedere lesbrief bestaat uit één of meerdere werkvormen die gekoppeld zijn aan een actueel onderwerp. Als abonnee ontvang je de lesbrief circa 5 keer per jaar.

Aanmelden kan via aanmeldformulier van Mailchimp.

Werkvormen uit oude edities van ‘Politiek in Praktijk’ vind je terug via onze zoekfunctie lesmateriaal (gefilterd op ‘digitale lesbrieven’).


Ga direct naar: