Voor het mbo

Mbo-studenten worden niet alleen opgeleid voor een beroep, maar ook tot burgers die hun rol in de maatschappij en politiek kunnen spelen. ProDemos helpt mbo-instellingen met het uitleggen van politiek en rechtsstaat aan studenten. De educatieve programma’s van ProDemos sluiten aan bij de kwalificatie-eisen loopbaan en burgerschap.

Bekijk ook onze algemene voorwaarden

Actueel & nieuw

Bekijk hier de programma’s, activiteiten, tools of materialen die op dit moment actueel en/of nieuw zijn:

Tijdelijk weer ruimte voor het mbo in Den Haag!

(januari 2023) – De Haagse mbo-programma’s voor 2022/2023 waren volgeboekt, maar er blijkt nu toch ruimte te zijn. We hebben het maximum aan mbo-studenten in Den Haag daarom opgehoogd. Inschrijvingen voor mbo zijn dus tijdelijk weer mogelijk. Wees er snel bij!

Educatieve websites over de verkiezingen van maart 2023

Nu actueel

Scholierenverkiezingen

Je leert het meest over verkiezingen door zelf te ervaren hoe verkiezingen werken. Doe daarom mee aan de Scholierenverkiezingen; dé schaduwverkiezingen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en studenten aan het mbo.
Bekijk
Nu actueel

STEM website

STEM! is een website met spelletjes, quizzen waarmee je op een speelse manier de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen kunt behandelen in de klas.
Bekijk

Lesbrief over actuele onderwerpen

Voor docenten die lesgeven aan mbo entree heeft ProDemos de gratis lesbrief ‘Politiek in Praktijk’. Iedere lesbrief bestaat uit één of meerdere werkvormen die gekoppeld zijn aan een actueel onderwerp. Als abonnee ontvang je de lesbrief circa 5 keer per jaar.

Aanmelden kan via aanmeldformulier van Mailchimp.

Werkvormen uit oude edities van ‘Politiek in Praktijk’ vind je terug via onze zoekfunctie lesmateriaal (gefilterd op ‘digitale lesbrieven’).


Ga direct naar: