Bekijk hier onze activiteiten en materialen over politiek & bestuur op Europees niveau.

Scroll direct door naar…

Educatieve programma’s en (les)materialen

Programma’s

Gastles introductie Europese Unie

In deze interactieve les leren de studenten hoe de Europese Unie werkt én gaan studenten met elkaar in gesprek over de vraag wat zij vinden dat beter of anders moet. Niveau: VMBO, HAVO, VWO, MBO
Bekijk dit programma
Programma’s

Gastles rollenspel Europese Unie

Door over de regelgeving rondom snelle, internationale treinverbindingen te onderhandelen ervaren leerlingen/studenten dat het niet eenvoudig is om in de Europese Unie tot besluiten te komen, maar wel spannend. Niveau: HAVO / VWO, LIO, MBO, VMBO
Bekijk dit programma
Programma’s

Workshop: Europese Unie in de les

Hoe krijg je als (beginnende) leraar je leerlingen geïnteresseerd in de Europese Unie? ProDemos laat docenten in opleiding in deze workshop kennismaken met verschillende activerende werkvormen. Niveau: LIO
Bekijk dit programma
Voor scholen

Docenten vo & mbo: studiereis naar Brussel

Tijdens deze studiereis kom je van alles te weten over de Europese Unie en zie je met eigen ogen waar de Europese politiek zich afspeelt, zodat je na afloop deze nieuwe kennis op een levendige manier over kunt brengen aan de leerlingen. Voor docenten (in opleiding) maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, burgerschap en geschiedenis.
Bekijk
Voor scholen

Bezoek Europese instellingen in Brussel

ProDemos biedt geen bezoeken aan aan het Europees Parlement of andere instellingen in Brussel. Wel zijn we je graag behulpzaam met informatie waarmee je zelf een bezoek kunt organiseren.
Bekijk

Lesmateriaal over de Europese Unie

Zoek in onze database met lesmateriaal en filter op de categorie ‘Europese Unie.’
Bekijk

Digitale tools over de Europese Unie

Met onze digitale tools zoals ‘Krachtenveld’ of ‘Chocoladerichtlijn’ kun je in de klas het bestuur van de Europese Unie inzichtelijk maken.
Bekijk

Kijk en luister

Verdiep je kennis

Archief

Lees, beluister of bekijk onze Politiek Cafés, colleges, lezingen en andere (online) publieksproducties uit de voorgaande jaren over de Europese Unie.
Bekijk

Informatie over politiek

Verdiep je kennis

Europese Unie

Uitleg over hoe de Europese Unie is georganiseerd plus beschrijvingen van de kiesstelsels in een aantal Europese landen (en de VS)
Bekijk

Publicaties

Verdiep je kennis

Publicaties

ProDemos heeft diverse brochures met verdiepende informatie over de Europese Unie. Veel brochures zijn gratis te downloaden of te koop via onze webshop.
Bekijk

Andere Thema's