Voor het voortgezet onderwijs

Voor jongeren in het voortgezet onderwijs heeft ProDemos educatieve programma’s, lesmateriaal en lesbrieven. Met dit aanbod sluiten we aan bij de onderwijsdoelstellingen van de vakken Maatschappijleer en Geschiedenis.

Bekijk in het programmaoverzicht onze educatieve programma’s voor het voortgezet (praktijk)onderwijs. Weet je al wat je wilt? Je kunt ook meteen naar ons reserveringssysteem. Kom je er niet goed uit? Gebruik dan de Keuzehulp.

Bekijk ook onze algemene voorwaarden

Actueel & nieuw

Bekijk hier de programma’s, activiteiten, tools of materialen die op dit moment actueel en/of nieuw zijn:

Nu actueel

Schrijf jouw klas(sen) in voor een educatief programma in Den Haag voor de tweede helft van schooljaar ’23/’24

Dit schooljaar is hét moment om met jouw klas(sen) een bezoek te brengen aan Den Haag en meer te leren over de landelijke politiek. Na de verkiezing in november zullen er veel nieuwe gezichten te zien zijn in de Tweede Kamer en krijgt Nederland een nieuwe minister-president. Tijdens een educatief programma van ProDemos in Den Haag ontdekken leerlingen en studenten hoe politieke besluiten worden genomen, wat de spelregels zijn van onze democratische rechtsstaat én hoe zij zelf invloed uit kunnen oefenen. Uiteraard brengt elke groep ook een bezoek aan de Tweede Kamer!
Bekijk

Lesbrieven over actuele onderwerpen

Voor docenten in het voortgezet onderwijs heeft ProDemos de gratis lesbrief ‘Onderwijskrant Actueel‘. Iedere lesbrief bestaat uit één of meerdere werkvormen die gekoppeld zijn aan een actueel onderwerp. Als abonnee ontvang je de lesbrief circa 5 keer per jaar.

Voor docenten in het praktijkonderwijs en vmbo-bb/kb heeft ProDemos de gratis lesbrief ‘Politiek in Praktijk‘. Iedere lesbrief bestaat uit één of meerdere werkvormen die gekoppeld zijn aan een actueel onderwerp. Als abonnee ontvang je de lesbrief circa 5 keer per jaar.


Ga direct naar: