Voor het voortgezet onderwijs

Voor jongeren in het voortgezet onderwijs heeft ProDemos educatieve programma’s, lesmateriaal en lesbrieven. Met dit aanbod sluiten we aan bij de onderwijsdoelstellingen van de vakken Maatschappijleer en Geschiedenis.

Bekijk in het programmaoverzicht onze educatieve programma’s voor het voortgezet (praktijk)onderwijs. Weet je al wat je wilt? Je kunt ook meteen naar ons reserveringssysteem.

Bekijk ook onze algemene voorwaarden

Actueel & nieuw

Bekijk hier de programma’s, activiteiten, tools of materialen die op dit moment actueel en/of nieuw zijn:

Nu actueel

Schrijf jouw klas(sen) in voor een educatief programma in Den Haag voor de eerste helft van schooljaar ’23/’24

Den Haag is dé plek waar politieke besluiten worden genomen zoals hoe hoog het minimumjeugdloon is of hoe oud je moet zijn om te mogen stemmen. Tijdens een educatief programma van ProDemos in Den Haag ontdekken leerlingen en studenten hoe deze besluiten worden genomen, wat de spelregels zijn van onze democratische rechtsstaat én hoe zij zelf invloed uit kunnen oefenen. Uiteraard brengt elke groep ook een bezoek aan de Tweede Kamer!
Bekijk
Nu actueel

Schrijf jouw klas(sen) in voor een educatief programma op school voor schooljaar ’23/’24

ProDemos biedt diverse educatieve programma’s voor op school aan. Bijvoorbeeld gastlessen rondom de thema’s (Europese) politiek, democratie en rechtsstaat of het uitgebreide educatieve programma Parlement op School, waarbij de klas aan de hand van een zelf bedacht wetsvoorstel ontdekt hoe een wet tot stand komt en hoe zij zelf invloed kunnen uitoefenen op het politieke proces. Alle programma’s op school worden gegeven door een gastdocent en zijn makkelijk te verweven in het eigen bestaande lesprogramma.
Bekijk

Lesbrieven over actuele onderwerpen

Voor docenten in het voortgezet onderwijs heeft ProDemos de gratis lesbrief ‘Onderwijskrant Actueel‘. Iedere lesbrief bestaat uit één of meerdere werkvormen die gekoppeld zijn aan een actueel onderwerp. Als abonnee ontvang je de lesbrief circa 5 keer per jaar.

Voor docenten in het praktijkonderwijs en vmbo-bb/kb heeft ProDemos de gratis lesbrief ‘Politiek in Praktijk‘. Iedere lesbrief bestaat uit één of meerdere werkvormen die gekoppeld zijn aan een actueel onderwerp. Als abonnee ontvang je de lesbrief circa 5 keer per jaar.


Ga direct naar: