Voor het voortgezet onderwijs

Voor jongeren in het voortgezet onderwijs heeft ProDemos educatieve programma’s, lesmateriaal en lesbrieven. Met dit aanbod sluiten we aan bij de onderwijsdoelstellingen van de vakken Maatschappijleer en Geschiedenis.

Bekijk in het programmaoverzicht onze educatieve programma’s voor het voortgezet (praktijk)onderwijs. Weet je al wat je wilt? Je kunt ook meteen naar ons reserveringssysteem.

Bekijk ook onze algemene voorwaarden

Actueel & nieuw

Bekijk hier de programma’s, activiteiten, tools of materialen die op dit moment actueel en/of nieuw zijn:

Nu actueel

STEM website: over de Eerste Kamerverkiezingen

STEM! is een website met spelletjes, quizzen over de verkiezingen. Nu de Provinciale Staten zijn gekozen, is het wachten op de Eerste Kamerverkiezingen. Hoe wordt de Eerste Kamer gekozen en wat is de rol van de Eerste Kamer? Bekijk met de klas het filmpje, doe de quiz en/of de werkvorm ‘Van eerste Kamer naar wet’.
Bekijk
Nieuw

Politiek in Vogelvlucht

Politiek in Vogelvlucht is een programma speciaal voor het vmbo. Tijdens dit programma komt het hele Nederlandse politieke systeem in een paar uur voorbij. Naast een bezoek aan de Tweede Kamer verkennen de leerlingen de dilemma’s die komen kijken bij de keuzes die worden gemaakt in de landelijke politiek door het spelen van een interactief spel.
Bekijk

Lesbrieven over actuele onderwerpen

Voor docenten in het voortgezet onderwijs heeft ProDemos de gratis lesbrief ‘Onderwijskrant Actueel‘. Iedere lesbrief bestaat uit één of meerdere werkvormen die gekoppeld zijn aan een actueel onderwerp. Als abonnee ontvang je de lesbrief circa 5 keer per jaar.

Voor docenten in het praktijkonderwijs en vmbo-bb/kb heeft ProDemos de gratis lesbrief ‘Politiek in Praktijk‘. Iedere lesbrief bestaat uit één of meerdere werkvormen die gekoppeld zijn aan een actueel onderwerp. Als abonnee ontvang je de lesbrief circa 5 keer per jaar.


Ga direct naar: