Voor pabo’s en lerarenopleidingen

Pabo-studenten en studenten van lerarenopleidingen maatschappijleer en geschiedenis zijn de docenten van morgen. Als docent spelen zij straks een belangrijke rol in het bijbrengen van de rechten en plichten die horen bij onze maatschappij aan leerlingen. ProDemos heeft daarom voor pabo-studenten en lio-studenten diverse educatieve programma’s en workshops. De studenten worden daarin niet alleen bijgespijkerd over onze democratische rechtsstaat, maar krijgen ook inzicht in de didactische achtergrond van onze werkvormen. Deze werkvormen kunnen zij later zelf in hun lessen toepassen.

Bekijk onze educatieve programma’s voor:

Weet je al wat je wilt? Je kunt ook meteen naar ons reserveringssysteem.

Bekijk ook onze algemene voorwaarden

Actueel & nieuw

Bekijk hier de programma’s, activiteiten, tools of materialen die op dit moment actueel en/of nieuw zijn:

Nu actueel

Schrijf jouw klas(sen) in voor Politiek en Didactiek in Den Haag voor de eerste helft van schooljaar ’23/’24

Den Haag is dé plek waar politieke besluiten worden genomen zoals hoe hoog de basisbeurs is of hoe oud je moet zijn om te mogen stemmen. Het educatieve programma van Politiek en Didactiek (speciaal voor lio-ers en pabo-studenten) van ProDemos in Den Haag richt zich zowel op de politieke inhoud als op de didactische achtergrond van onze werkvormen. Uiteraard brengt elke groep ook een bezoek aan de Tweede Kamer!
Bekijk
Nu actueel

Schrijf jouw klas(sen) in voor een educatieve workshop op school voor schooljaar ’23/’24

ProDemos biedt diverse educatieve workshops voor op school aan. Bijvoorbeeld rondom de thema’s (Europese) politiek, democratie en rechtsstaat. We gaan aan de slag met activerende werkvormen die je als (beginnend) docent daarna direct kunt toepassen in je eigen lessen. Alle workshops op school worden gegeven door een gastdocent.
Bekijk

Tips voor aankomende docenten

  • ProDemos heeft lesbrieven voor verschillende onderwijsniveaus, van groep 7/8 tot en met mbo. Deze lesbrieven worden circa 5 keer per verstuurd en bevatten werkvormen over actuele onderwerpen. Extra handig voor beginnende docenten! Ook is er de Educatienieuwsbrief met nieuws en tips voor docenten. Abonneren kan gratis via de inschrijfpagina van Mailchimp.
  • Docenten kunnen bij ProDemos een schat aan informatie vinden, van lesmateriaal tot handboeken en vaktijdschrift. Kijk daarvoor op Vakkennis en lestips.

Ga direct naar: