Aflevering 5: Algemene Politieke Beschouwingen 2022

Op dinsdag 20 september is het weer Prinsjesdag. De Koning leest dan de Troonrede voor, waarin de plannen van de regering staan voor het aankomende jaar. Na afloop gaat de Tweede Kamer over de kabinetsplannen in debat tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. In een nieuwe aflevering van de talkshow Het Kamergesprek blikken we terug op het debat en leggen we uit: wat zijn de Algemene Politieke Beschouwingen, waar is nou precies over gedebatteerd en wat heb jij hieraan als burger?

Presentator Kemal Rijken bespreekt de Algemene Politieke Beschouwingen in Het Kamergesprek met gasten John Bijl, Sheila Sitalsing, Julia Wouters en Alexander Pechtold. Onderaan deze pagina lees je meer over onze gasten en waarover zij zullen spreken tijdens Het Kamergesprek.

Kijk Het Kamergesprek hieronder terug. Meer informatie over Het Kamergesprek en andere afleveringen lees je hier.

Gasten

In deze uitzending van Het Kamergesprek legt John Bijl uit wat de Algemene Politieke Beschouwingen zijn en hoe dit zich verhoudt tot andere belangrijke momenten in de politieke kalender. Sheila Sitalsing gaat dieper in op de onderwerpen waarover is gedebatteerd tijdens de Beschouwingen. Julia Wouters analyseert hoe het debat in de Tweede Kamer werd gevoerd. Tot slot vertelt Alexander Pechtold hoe hij zich voorbereidde op de Beschouwingen toen hij nog fractieleider van D66 in de Tweede Kamer was. Ook geeft hij zijn kijk op het debat.