Huis voor democratie en rechtsstaat

Websites

Om de wereld van de democratie en onze rechtsstaat tot leven te brengen ontwikkelde ProDemos vele tools waarmee u uw standpunten, uw invloed en de gevolgen van uw politieke keuzes onder de loep kunt leggen.

Geschiedenis van het Binnenhof in 3D

Op Binnenhof3D zie je in 3D-modellen hoe het Binnenhof eruitzag in 1630, 1860, 1970 en 2016. In iedere periode kun je op zoek naar achtergrondinformatie, politieke feitjes, architectonische wetenswaardigheden en anekdotes. Tip: bij de Stadhouderspoort kun je in 1630 en 1860 de verdwenen Hofgracht zien die na de renovatie opnieuw terugkomt!

StemWijzer

StemWijzerMet de StemWijzer kun je jouw standpunten vergelijken met die van van de politieke partijen. Je beantwoord 30 stellingen en krijgt daarna te zien welke partijen het vaakst jouw standpunten delen.  De StemWijzer baseert zich op het verkiezingsprogramma van een partij.
stemwijzer.nl

StemmenTracker

StemmentrackerOm na te gaan of partijen hoe partijen zich werkelijk hebben ‘gedragen’ in de afgelopen kabinetsperiode, is er de website StemmenTracker. Met de StemmenTracker kun je je eigen standpunten over belangrijke politieke onderwerpen vergelijken met het stemgedrag van partijen in de Tweede Kamer. Zo kun je zien welke standpunten de partijen in de afgelopen periode feitelijk hebben ingenomen.
stemmentracker.nl

Stem jij ook?

Een website over de verkiezingen in eenvoudige taal en, voor mensen met een verstandelijke beperking.
https://stemjijook.nl/

Verkiezingsaffiches

VerkiezingsaffichesOp deze website vindt u uitgebreide achtergrondinformatie bij tientallen Nederlandse verkiezingsaffiches van 1918 tot heden. Verder vindt u op deze site een overzicht van alle politieke partijen, belangrijke begrippen en jaartallen.
verkiezingsaffiches.nl

Scholierenverkiezingen

ScholierenverkiezingenEen website over het organiseren van schaduwverkiezingen op school. Met veel filmpjes over de politiek.
scholierenverkiezingen.nl

Niet gevonden wat u zocht?

Misschien zocht u de ProgrammaVergelijker? Die website is opgeheven, maar er is nu een website van de Open State Foundation waar je de partijprogramma’s met elkaar kunt vergelijken: https://openstate.eu/nl/programmavergelijker-tk21/

Coronamelding

Ons bezoekerscentrum en Fort de Bilt zijn weer open, en vanaf 7 juni voeren we weer programma's uit in het land voor vmbo en havo/vwo!
Bekijk het laatste coronanieuws