Huis voor democratie en rechtsstaat

Websites

Om de wereld van de democratie en onze rechtsstaat tot leven te brengen ontwikkelde ProDemos vele tools waarmee u uw standpunten, uw invloed en de gevolgen van uw politieke keuzes onder de loep kunt leggen.

PartijenWijzer

Welke politieke partij past het best bij jouw maatschappijvisie?

StemWijzer

StemWijzerMet de StemWijzer kunt u kijken op welke partijen u uitkomt aan de hand van uw standpunten. De StemWijzer baseert zich op het verkiezingsprogramma van een partij.

StemmenTracker

StemmentrackerOm na te gaan of partijen zich ook echt aan hun verkiezingsbeloftes houden is er de website StemmenTracker. Met de StemmenTracker kunt u uw eigen standpunten vergelijken met het stemgedrag van partijen in de Tweede Kamer. Terugkijkend kunt u zien welke standpunten de partijen in de afgelopen periode feitelijk hebben ingenomen.

Verkiezingsaffiches

VerkiezingsaffichesOp deze website vindt u uitgebreide achtergrondinformatie bij tientallen Nederlandse verkiezingsaffiches van 1918 tot heden. Verder vindt u op deze site een overzicht van alle politieke partijen, belangrijke begrippen en jaartallen.

Scholierenverkiezingen

ScholierenverkiezingenEen website over het organiseren van schaduwverkiezingen op school. Met veel filmpjes over de politiek.