Huis voor democratie en rechtsstaat

Publicaties

Drie covers van publicaties van ProDemos

ProDemos publiceert regelmatig boeken met verdiepende informatie over politieke onderwerpen. Maar ook andere onderwerpen, zoals de geschiedenis van het Binnenhof, Onderwijskranten of politieke spellen behoren tot het aanbod.

Vakliteratuur voor docenten


Webshop

Bekijk het aanbod in onze webshop:


Brochures

Bekijk onze gratis downloadbare pdf’s:

Algemeen

Geschiedenis

Wie bestuurt…

Wat is…

Een jongen buigt zich over een scherm in de Democratie Experience bij ProDemos samen met een jonge vrouw

Onderzoek

ProDemos voert ook onderzoek uit, zowel in opdracht als zelfstandig. Opdrachtgevers kunnen gemeenten zijn, maar ook provincies, het Europees parlement of andere instanties. ProDemos doet onderzoek naar een verscheidenheid aan politieke en maatschappelijke onderwerpen. Denk daarbij aan jongeren en politiek, burgerschap en burgerschapsonderwijs, de houding van mensen ten aanzien van de politiek en...

Lees meer »

Websites

Om de wereld van de democratie en onze rechtsstaat tot leven te brengen ontwikkelde ProDemos vele tools waarmee je jouw standpunten, invloed en de gevolgen van uw politieke keuzes onder de loep kunt leggen. Geschiedenis van het Binnenhof in 3D Op Binnenhof3D zie je in 3D-modellen hoe het Binnenhof eruitzag in...

Lees meer »

Burgemeester Femke Halsema, een witte vrouw met donker haar, klopt met een voorzittershamer op tafel. Een witte man met grijs haar klapt.

Informatie over politiek

ProDemos vindt het belangrijk dat begrijpelijke informatie over de democratie en de rechtsstaat voor iedereen toegankelijk is. Op deze pagina’s vind je uitgebreide informatie over verschillende onderwerpen. Bekijk voor verklaringen van moeilijke termen het Politiek ABC (pdf) of Van Abdicatie tot Zetelroof (pdf, publicatie van het ministerie van BZK).

Lees meer »