Parkeren en busvervoer

Met de bus

In verband met de renovatie van het Binnenhof is het zeer lastig voor bussen om naar de Hofweg te komen om leerlingen/studenten uit te laten stappen. We raden je daarom aan om met de bus naar de Prinsessegracht 4 te gaan. Hier zijn ook langparkeerplaatsen voor bussen. De Prinsessegracht is zowel de parkeerlocatie voor ProDemos aan de Hofweg als de ProDemos Studio’s in New Babylon.

In-/uitstapplaats Den Haag CS
(vlakbij ProDemos Studio’s, Anna van Buerenplein 2)

Op het busplatform van Den Haag Centraal Station hebben wij van gemeente Den Haag een speciale in- en uitstapplaats toegewezen gekregen waar leerlingen desgewenst afgezet en opgehaald kunnen worden door touringcars. De in- en uitstapplaats van ProDemos bevindt zich aan het begin van de rechterzijde van het busplatform, waar de geblokte markering te zien is en twee roze borden.

Belangrijk: bussen mogen hier maximaal 10 minuten stilstaan en dus niet parkeren. Parkeren kan op de daarvoor bestemde plekken, zoals de Prinsessegracht.

Routebeschrijving naar in-/uitstapplaats

Kom je vanuit het Prins Clausplein aangereden? Neem dan vanaf de A12 Utrechtsebaan afrit 2 richting P-route Centrum Zuid & Centraal Station. Bij het kruispunt houd je P-route Centrum Zuid aan en sla je linksaf het Prins Bernhardviaduct op. Houd nu links aan en volg de weg omhoog. Bij de stoplichten neem je de busbaan naar rechts het busplatform op.

Kom je vanuit de richting A44/N44? Houd dan, nadat je linksaf de A12 op gedraaid bent, rechts aan richting P-route Centraal Station. Bij het kruispunt ga je rechtdoor richting Utrecht (A12)/Rotterdam (A4)/Amsterdam (A4); de Boslaan gaat nu over in de Prins Clauslaan. Bij het volgende kruispunt ga je wederom rechtdoor. Houd P-route Centrum Zuid & CS-New Babylon aan en sla bij het derde kruispunt rechtsaf het Prins Bernhardviaduct op. Houd nu links aan en volg de weg omhoog. Bij het stoplicht neem je de busbaan naar rechts het busplatform op.

Parkeren met de auto

Wanneer je met de auto naar ProDemos komt kun je in één van de parkeergarages in het centrum van Den Haag parkeren. De garages New Babylon, Plein, Malieveld en Muzeplein liggen op loopafstand van ProDemos.