Bezoek het Europees Parlement

De grote vergaderzaal

In Brussel hebben de leden van het Europees Parlement hun hoofdkantoor. Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een uitgelezen manier om de opwindende sfeer in het grootste transnationale parlement ter wereld op te snuiven en meer te weten te komen over de bevoegdheden en de rol van het Europees Parlement.

In de grote vergaderzaal is plaats voor alle 751 leden van het Europees Parlement. Tijdens de plenaire vergaderweken wordt de zaal gebruikt voor de grootste en belangrijkste debatten. Er hebben dan ook al heel wat historische stemmingen plaatsgevonden. U kunt de vergaderzaal zowel individueel als in groep gratis bezoeken.

Individuele bezoekers
Individuele bezoekers maken tijdens hun bezoek aan de grote vergaderzaal gebruik van een interactieve multimediagids die hen met beeld en klank uitleg geeft. Individuele personen, gezinnen en kleine groepen van ten hoogste tien personen kunnen zo de vergaderzaal bezoeken. Er is geen leeftijdsbeperking maar kinderen jonger dan 14 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene.
Meer informatie en reserveren

Groepsbezoeken
De grote vergaderzaal kan worden bezocht door groepen van tien tot vijftig mensen (grotere groepen moeten hiervoor een aanvraag doen). Bezoeken moeten twee à drie maanden op voorhand worden gereserveerd. Reserveringen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van zalen en sprekers.
Meer informatie en reserveren

Tip: U kunt uw groep ook opsplitsen, zodat u gebruik kan maken van de ‘individuele rondleiding’. Hierbij is geen presentatie, dus deze neemt minder tijd in beslag. 

Tip: ‘Station Europa’ aan het Luxemburgplein

‘Station Europa’ is een goed beginpunt van uw bezoek aan het Europees Parlement. Het is ondergebracht in het voormalige stationsgebouw van Brussel-Luxemburg. U vindt hier informatie vinden over alle Europese instellingen die u in Brussel kunt bezoeken, en er is een expositie met o.a. een “augmented reality model” van het Europees Parlement, touchscreentafels over de geschiedenis en u kunt testen op welke inspirerende Europese persoonlijkheid u het meest lijkt.

Meer informatie

Vervoer

Wilt u een bezoek aan Brussel brengen met uw schoolklas(sen)? Wij raden aan om dit per touringcar te doen. Voor het bezoek aan het Europees Parlement kunt u dan gebruikmaken van het afzetpunt en ontvangstcentrum aan de Ardennenstraat, het ‘Atrium’. Parkeren is niet mogelijk, alleen op- en afhalen.

Openbaar vervoer
Informatie over het openbaar vervoer in Brussel.