Voorafgaand aan het bezoek

ProDemos Bezoekerscentrum

Voorafgaand aan het bezoek aan politiek Den Haag moet de dag georganiseerd worden. Uiteraard heb je daar als docent de nodige ervaring mee. Graag geven we voor jullie bezoek aan Den Haag een aantal tips en aandachtspunten die specifiek van toepassing zijn voor jullie bezoek aan ProDemos. Lees vooral de informatie over de aanmeld- en identificatieplicht bij de Tweede Kamer goed door!

Aanmeld- en identificatieplicht Tweede Kamer

Tijdens het programma brengt de klas een bezoek aan de Tweede Kamer. Sinds 2020 geldt voor dit bezoek een aanmeldplicht en – voor deelnemers van 14 jaar en ouder – een identificatieplicht. Zo heeft de Kamer een beter beeld wie er op welk moment in het gebouw aanwezig is. Als de deelnemers niet op tijd zijn aangemeld kan ProDemos de doorgang van het bezoek aan de Tweede Kamer niet garanderen.

Lees hier meer over de aanmeld- en identificatieplicht

Inhoudelijke voorbereiding

Voor de leerlingen is het fijn om te weten wat ze kunnen verwachten tijdens hun programma in Den Haag en hoe ze zich kunnen voorbereiden op hun bezoek aan de Tweede Kamer met ProDemos. Onze begeleiders Julien en Claire leggen het in een filmpje uit. Daarnaast is ‘Van wens naar Wet’ een vast onderdeel is een aantal van onze Haagse programma’s waarvoor het belangrijk is dat de klas van tevoren een wetsvoorstel voorbereidt.

Bekijk het filmpje en lees meer over de inhoudelijke voorbereiding

Annuleren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je jouw programma toch wilt annuleren omdat bijvoorbeeld de gekozen datum niet uitkomt. Mocht je jouw boeking om welke reden dan ook willen annuleren, dan horen wij dat graag zo snel mogelijk. Je kunt hiervoor een mail sturen naar planning@prodemos.nl. Annuleren kan kosteloos tot 30 werkdagen (zes weken) voor aanvang van het programma. Daarna is kosteloos annuleren helaas niet meer mogelijk, zie ook onze algemene voorwaarden.

In het geval de begeleider door overmacht niet in staat is om het onderwijsprogramma of de -activiteit te verzorgen, is ProDemos genoodzaakt de uitvoering(en) te annuleren. Onze planning of dagcoördinatie neemt hierover contact met je op om samen naar een oplossing te zoeken.

Groepsindeling en begeleiding

Onze programma’s zijn berekend op een groepsomvang tussen de 10 en 32 leerlingen. Voor Politiek in Praktijk (voor vso en praktijkonderwijs) geldt een maximum van 20 leerlingen per groep. We verwachten dat er per groep minstens één begeleidend docent aanwezig is die de leerlingen kent. Per groep mogen maximaal twee docenten mee.

In verband met de aanmeld- en legitimatieplicht bij de Tweede Kamer is het noodzakelijk om voorafgaand aan het bezoek al duidelijk groepen samen te stellen en docenten aan groepen toe te wijzen.