Lesmateriaal voor in de klas

ProDemos heeft voor alle schoolniveaus kant-en-klaar lesmateriaal over democratie en rechtsstaat.

Database met lesmateriaal

In onze lesmateriaal zoekfunctie vind je werkvormen met het thema dat jij wilt behandelen op het niveau van jouw klas of groep.

Tools.prodemos.nl

Op tools.prodemos.nl vind je verschillende visuele werkvormen, speciaal voor iedereen die lesgeeft over politiek en democratie. Zo vind je op deze website bijvoorbeeld een grafische weergave van de zetelverdeling van de Tweede Kamer en de werkvorm Krachtenveld. Met het Krachtenveld maak je de politieke stelsels van Nederland, de provincie, gemeente of de Europese Unie inzichtelijk.

Gratis nieuwsbrieven en lesbrieven

ProDemos verstuurt meerdere keren per jaar digitale lesbrieven naar docenten die zich daarvoor opgeven. Daarin staan werkvormen, beeldmateriaal en lesidee├źn die aansluiten bij de actualiteit en passen binnen uw curriculum. 

Dat scheelt jou een hoop werk.

We hebben deze lesbrieven:

  • “Aan de slag met…”  – voor basisonderwijs groep 7 en 8
  • “Onderwijskrant Actueel” – voor voortgezet onderwijs en mbo
  • “Politiek in Praktijk” – voor praktijkscholen

Daarnaast hebben we een Educatienieuwsbrief met nieuws en tips voor docenten.

Abonneer je via Mailchimp

Zoek je een oude lesbrief? Gebruik dan de zoekfunctie lesmateriaal (categorie: lesbrieven) Je kunt de resultaten filteren op o.a. onderwijstype.

Webdossiers met achtergrondinformatie

Zoek je informatie over staatsinrichting, rechtsstaat, politieke partijen en verkiezingen? Kijk dan in ons webdossier ‘Informatie over politiek’.