Meestgestelde vragen

 1. Voor welk(e) niveau(s) is een programma op het gemeentehuis bedoeld?
  Op de programmapagina’s van onze educatieve programma’s op het gemeentehuis kun je zien voor welke niveaus een bezoek bedoeld is. Let op: per gemeente kan hier verschil tussen zitten.
 2. Zijn er kosten verbonden aan een educatief programma op het gemeentehuis?
  Nee, onze programma’s zijn gratis. Wel kunnen er eventueel kosten in rekening worden gebracht bij een annulering.
 3. Hoe lang duurt een programma op het gemeentehuis?
  Op de programmapagina’s van onze educatieve programma’s op het gemeentehuis kun je zien hoelang een programma duurt. Doorgaans is dit circa twee uur voor een programma op het gemeentehuis.
 4. Moet ik iets voorbereiden voor een bezoek aan het gemeentehuis?
  Nee, in principe is het niet nodig om het bezoek inhoudelijk voor te bereiden. De begeleider gaat ervan uit dat de klas geen tot weinig kennis heeft over de lokale politiek en zal daarom ter plekke de benodigde uitleg geven. Mocht je het toch leuk vinden om vooraf in de klas aandacht te besteden aan het onderwerp dan kun je gebruik maken van lesmateriaal uit onze database.
 5. Mag ik met meer dan 32 leerlingen/studenten komen?
  Wij hanteren een maximum van 32 leerlingen per groep. Wil je met meer dan 32 leerlingen komen? Boek dan voor meerdere groepen.
 6. Mijn klas heeft minder dan 10 leerlingen/studenten, kan ik dan toch komen?
  Helaas niet, tenzij de leerlingen (voortgezet) speciaal onderwijs of praktijkonderwijs volgen.
 7. Mogen stagiairs mee als begeleiding?
  Ja dat mag, als er ook een docent mee is die de klas persoonlijk kent. Het maximumaantal begeleiders dat per programma mee mag is twee.
 8. Wij zijn afhankelijk van ouders die de leerlingen/studenten naar het gemeentehuis vervoeren, mogen zij ook mee als begeleiding?
  Nee, in principe mogen alleen docenten met de groep mee (maximaal twee per groep).
 9. Hebben jullie een reiskostenregeling voor een bezoek aan het gemeentehuis?
  ProDemos heeft geen reiskostenregeling voor een bezoek aan het gemeentehuis.
 10. Wij willen graag een uur later beginnen/eerder stoppen, kan dat?
  Dit is niet mogelijk. Door later te beginnen of eerder op te houden met het programma missen leerlingen/studenten een deel van de educatieve invulling van het programma.
 11. Is het ook mogelijk om een educatief programma op het gemeentehuis te boeken voor niet-Nederlandssprekende klassen?
  Ja, ons programma Democracity kan ook in het Engels uitgevoerd worden. Het aanbod geldt uitsluitend voor Engelstalige leerlingen, niet voor leerlingen in het tweetalig onderwijs. Vermeld bij de boeking dat de ingeschreven groep Engelstalig is.
 12. Ik heb een reservering gemaakt, maar geen bevestiging ontvangen. Is de reservering wel gelukt?Kijk in het reserveringssysteem voor een overzicht van jouw reserveringen. Wanneer de reservering daar niet staat, hebben wij jouw reservering niet ontvangen. Wellicht staat de bestelling nog in het ‘winkelmandje’?
 13. Ik heb geen herinneringsmail ontvangen. Kan deze alsnog of opnieuw verstuurd worden?
  Het kan zijn dat deze e-mail in je mailbox in de map ‘ongewenste e-mail’ terecht is gekomen. Neem, wanneer dit niet het geval is, telefonisch contact met ons op via 070 – 757 02 00.
 14. Ik wil een reservering graag wijzigen naar een andere datum of annuleren, kan dat?
  Neem voor het annuleren of wijzigen van jouw bezoek contact op met planning@prodemos.nl.Kosteloos annuleren kan tot 30 werkdagen (zes weken) voor de uitvoeringsdatum. Daarna is kosteloos annuleren niet meer mogelijk. Kijk voor meer informatie bij onze algemene voorwaarden.

Toch nog vragen?

Voor andere vragen of problemen bij het doen van je aanvraag kun je contact met ons opnemen via 070–75 70 200 of door een mail te sturen naar planning@prodemos.nl.