Voorafgaand aan het programma

Voorafgaand aan het educatieve programma moet de dag georganiseerd worden. In dit deel van dit dossier vind je informatie over o.a. de inhoudelijke voorbereiding, de annuleringsvoorwaarden.

Inhoudelijke voorbereiding

Voor onze programma’s op school geldt dat het niet noodzakelijk is om de klas inhoudelijk voor te bereiden op het programma. Mocht je voorafgaand aan het programma aandacht willen besteden aan de democratie, rechtsstaat of rechtspraak dan kun je gebruik maken van lesmateriaal uit onze database.

Praktische informatie

In principe heeft onze begeleider niet veel nodig. Voor programma’s die in een klaslokaal worden gegeven is doorgaans een goed werkende beamer en laptop/computer met internetaansluiting voldoende. De begeleider van het programma neemt ongeveer een week van tevoren contact op om dit soort zaken door te bespreken. In dit gesprek bespreekt de begeleider ook het niveau van de klas en jouw wensen met je.

Voor Project Burgerschap en de Verkiezingsfestivals gelden bijzonderheden. Lees op deze pagina de aanvullende praktische informatie voor deze programma’s.

Annuleren

Annuleren kan kosteloos tot 30 werkdagen (6 weken) voor aanvang van het programma. Daarna is kosteloos annuleren niet meer mogelijk. Annuleren kan door een mail te sturen naar planning@prodemos.nl. Bij te laat annuleren brengen we een bedrag van vijftig euro per uur in rekening met een minimum van honderdvijftig euro per programma.

Lees hier meer over onze annuleringsvoorwaarden

Groepsindeling en begeleiding

Onze programma’s zijn berekend op een groepsomvang tussen de 12 en 30 leerlingen. Voor het praktijkonderwijs en speciaal onderwijs is voorafgaand overleg over de groepsgrootte gewenst en kan na overleg een uitzondering op deze minimale groepsgrootte worden gemaakt. Het is niet toegestaan om klassen samen te voegen. Daarnaast verwachten we dat er tijdens het gehele programma minstens één begeleidend docent aanwezig is die de leerlingen kent.