Leerkrachtendag Burgerschap

Leerkrachtendag Burgerschap 2024

Op woensdag 13 november 2024 vindt de Leerkrachtendag Burgerschap plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Dé dag voor leerkrachten (in opleiding) in het primair onderwijs die aan de slag willen met burgerschapsonderwijs. Op deze dag kun je als leerkracht inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en met vakgenoten ervaringen uitwisselen. De hoofdlezing wordt verzorgd door kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk.

Programma

Hoofdlezing + Q&A Pieter Koolwijk

Pieter Koolwijk vertelt tijdens zijn lezing meer over de belevingswereld van kinderen. In 2021 won Koolwijk met zijn boek Gozert de Gouden Griffel. Dit jaar schrijft hij het Kinderboekenweekgeschenk. De personages in de boeken van Pieter hebben vaak te maken met complexe uitdagingen. Worstelen met het gevoel dat je anders dan anderen bent, dat mensen niet lijken te begrijpen hoe jouw hoofd werkt en dat dat behoorlijk veel invloed heeft op hoe je in je vel zit. Uitdagingen waar de jongste burgers van onze samenleving zich in herkennen. Tijdens dit gesprek duiken we met Pieter in de manier waarop hij deze thema’s vertaalt naar de belevingswereld van kinderen. En hoe hij het voor elkaar krijgt dat je zijn boeken altijd dichtklapt met het idee: anders zijn is helemaal oké! 

Workshops

Na de lezing is er een informatiemarkt en kun je deelnemen aan workshops van Bureau Common Ground, Anne Frank Stichting, Stichting Vreedzaam, Expertisepunt Burgerschap, SLO en ProDemos. Lees hier meer over de workshops.

Heb je als organisatie interesse om een stand te bezetten op de informatiemarkt? Stuur dan een mail naar leerkrachtendag@prodemos.nl.

Tijdschema

09.00 – 10.00 uur Inloop en informatiemarkt

10.00 – 10.45 uur Lezing en Q&A Pieter Koolwijk

10.45 – 11.45 uur Workshops keuzeronde 1

11.45 – 12.30 uur Lunch en informatiemarkt

12.30 – 13.30 uur Workshops keuzeronde 2

Praktische informatie

Inschrijven: Schrijf je hier in voor de Leerkrachtendag Burgerschap 2024

Wanneer: woensdag 13 november 2024

Waar: De Nieuwe Kolk, Weiersstraat 1, 9401 ET, Assen

Bereikbaarheid: De Nieuwe Kolk is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf de A28, afslag 33 Assen-West, richting Centrum ben je binnen enkele minuten bij de parkeergarage (via de Alteveerstraat). Het NS-station Assen bereik je lopend binnen 10 minuten.

Prijs: Gratis

De Leerkrachtendag wordt door ProDemos georganiseerd vanuit het Expertisepunt Burgerschap.