Docenten vo & mbo: studiereis naar Brussel

Elk jaar organiseert ProDemos een studiereis voor docenten naar Brussel. We werken hierbij samen met de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland.

Voor wie?

Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, burgerschap en geschiedenis kunnen zich inschrijven. Ook docenten in opleiding voor deze vakken zijn van harte welkom.

Wat is het programma?

Tijdens deze reis kom je van alles te weten over de Europese Unie en zie je met eigen ogen waar de Europese politiek zich afspeelt, zodat je na afloop deze nieuwe kennis op een levendige manier over kunt brengen aan de leerlingen. We brengen onder andere een bezoek aan diverse Europese instellingen en hebben de gelegenheid om in gesprek te gaan met de Nederlanders die er werkzaam zijn. Ook kun je óf het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement), óf het Huis van de Europese Geschiedenis bezoeken. Extra leuk: in juni vindt de Europese Parlementsverkiezing plaats. Jij bent dus op tijd bijgespijkerd om de verkiezing in de klas te behandelen.

De excursies tijdens de studiereizen in voorgaande jaren werden altijd goed beoordeeld door deelnemende docenten.

Reis 2024

In 2024 organiseren we de reis op de volgende data:

  • Woensdag 10 & donderdag 11 april

Praktische informatie

ProDemos brengt 114,95 euro per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten. De hotelovernachting en avondmaaltijd op de eerste dag van de studiereis worden verzorgd door de Europese Commissie. De lunch op de tweede dag wordt verzorgd door het Europees Parlement.

Per reis is er plaats voor 30 deelnemers.

De (trein)reis moet je zelf regelen. Uit evaluaties na vorige reizen blijkt dat deelnemers hier graag zelf de controle over hebben. Je kunt dus zelf bepalen hoe laat je reist en of je gebruikt wilt maken van bijvoorbeeld een trein met supplement. Wij adviseren een treinreis, maar je kunt natuurlijk ook met de auto reizen. Houd wel rekening met de parkeertarieven.

Aanmeldformulier & ticket

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.