Programma

Starttijden en verzamelen

Afhankelijk van de gewenste dag en beschikbaarheid kunnen scholen meerdere groepen tegelijk aanmelden. Wij proberen groepen van dezelfde school zoveel mogelijk tegelijk te laten starten, maar het kan zijn dat de starttijd van de groepen verschilt.

Zes weken voor het bezoek aan ProDemos ontvang je een bericht met praktische informatie, waaronder de starttijden. Graag zien wij jullie groep(en) en begeleider(s) op de dag van het bezoek tien minuten voor aanvang van het programma voor de scholiereningang van het Bezoekerscentrum van ProDemos (Hofweg 1) of voor de ingang van onze sublocatie in New Babylon (Anna van Buerenplein 2). Daar tref je onze host, die je zal doorverwijzen naar de verzamelplaatsen voor de groepen van jouw school. 

Zorg dat de groepen op de hun toegewezen verzamelplaats conform de gemaakte indeling –  samen met hun begeleider –  klaarstaan, zodat ze direct meekunnen met de begeleider en kunnen starten met het programma.

Programma

Tijdens het bezoek aan politiek Den Haag komen de leerlingen alles te weten over de parlementaire democratie en de manier waarop zij zelf invloed uit kunnen oefenen. Vast onderdeel van het bezoek aan Den Haag is een bezoek aan de Tweede Kamer.

Naast het bezoek aan de Tweede Kamer varieert het programma per groep, waarbij verschillende interactieve onderdelen de revue passeren. Dit programma wordt op de dag zelf bekend gemaakt. Het kan zijn dat je tijdens het programma een klas van een andere school treft, bijvoorbeeld tijdens de Kamerdebatsimulatie of het vraaggesprek met een Kamerlid.

Lunch

In bijna al onze programma’s in Den Haag zit een pauze en tijd om te lunchen/snacken. Deze lunch/snack moeten de scholen of leerlingen zelf verzorgen. Meenemen kan, maar er zijn ook genoeg gelegenheden rondom ProDemos om snel een gezonde of minder gezonde lunch te halen.

Start het programma rond lunchtijd of later? Zorg dan dat de groep gegeten heeft voorafgaand aan het programma. Goed voor de concentratie ­čśë