Meestgestelde vragen

 1. Zijn er kosten verbonden aan de online programma’s?
  Nee, onze programma’s zijn gratis. Er worden alleen kosten berekend bij annulering binnen zes weken voor de geplande datum.
 2. Hoe weet ik of mijn boeking voor een online programma goed is gegaan?
  Een online programma reserveer je via ons reserveringssysteem. Je kunt tot 6 weken voor de uitvoeringsdatum een programma aanvragen. Heb je de reservering correct geplaatst, dan ontvang je een automatisch gegenereerde e-mail ter bevestiging van de aanvraag.
 3. Moet ik iets voorbereiden voor een online programma?
  Voor onze online programma’s geldt dat het niet noodzakelijk is om de groep inhoudelijk voor te bereiden op het programma. Mocht je het toch leuk vinden om vooraf aandacht te besteden aan het onderwerp dan kun je gebruik maken van lesmateriaal uit onze database.
 4. Is er een minimum en maximumaantal deelnemers?
  Ja, minimaal 10 en maximaal 32 deelnemers per les. Voor het praktijkonderwijs en speciaal onderwijs is voorafgaand overleg over de groepsgrootte gewenst.
 5. Mag ik groepen van verschillende niveaus samenvoegen voor een online programma?
  Nee, dit is niet de bedoeling omdat deze niveaus te ver uit elkaar liggen. Het wordt dan voor de leerlingen geen volwaardig programma. 
 6. Hoeveel begeleiders van ProDemos zijn aanwezig bij een gastles op een onderwijsinstelling?
  Per online programma is 1 begeleider van ProDemos aanwezig.
 7. Hoeveel begeleiders vanuit de onderwijsinstelling kunnen aanwezig zijn?
  Er moet minimaal 1 begeleidende docent aanwezig zijn, die de deelnemers kent, en er mogen maximaal drie begeleiders of begeleidende docenten deelnemen.
 8. Is er van tevoren contact met de begeleider van ProDemos mogelijk?
  Ja, onze begeleider neemt uiterlijk een week van tevoren contact op en bespreekt de opzet en de organisatie van het programma. Je vindt de contactgegevens van de ingeroosterde begeleider(s) in jouw dossier(s) in ons reserveringssysteem.
 9. Wat voor online software gebruiken jullie om het programma uit te voeren?
  ProDemos maakt gebruik van Microsoft Teams om online programma’s uit te voeren. Je leest hier meer over de praktische kant daarvan. In onze algemene voorwaarden vind je meer informatie over software en online diensten van derden.
 10. Kan ik een online programma annuleren? Zijn daar kosten aan verbonden?
  Je kunt een online programma tot 30 werkdagen voor de geboekte datum kosteloos annuleren. Daarna is kosteloos annuleren niet meer mogelijk. Je leest hier meer over in onze algemene voorwaarden.
 11. Wij willen graag later beginnen/eerder stoppen, kan dat?
  Dit is niet mogelijk. Door later te beginnen of eerder op te houden met het programma mist de groep een deel van de educatieve invulling van het programma.

Toch nog vragen?

Voor andere vragen of problemen bij het doen van je aanvraag kun je contact met ons opnemen op via 070 – 75 70 200 of door een mail te sturen naar planning@prodemos.nl.