Huis voor democratie en rechtsstaat

Materiaal voor in de klas

ProDemos heeft voor alle schoolniveaus kant-en-klaar lesmateriaal over democratie en rechtsstaat, ook voor het mbo van niveau entree tot en met niveau 4. Daarnaast kunt u zich abonneren op onze gratis lesbrief met actuele werkvormen.

STEM-magazine over de Tweede Kamerverkiezingen

Met het gratis STEM-Magazine kun je de verkiezingen van maart 2021 op een leuke manier in de les behandelen. Het magazine bevat actuele informatie over Tweede Kamerverkiezingen en is op een voor leerlingen aansprekende manier vormgegeven.

  • Wat doen Tweede Kamerleden? 
  • Wat willen de politieke partijen? 
  • Wat gebeurt er na de verkiezingen? 
  • Test: wat weet jij van de politiek? 
  • De Tweede Kamer in cijfers

Bestellen

Bestel het lespakket STEM (30 exemplaren inclusief docentenhandleiding) in onze webshop (je betaalt alleen de verzendkosten).

Onderwijskrant Actueel

Wilt u graag actuele gebeurtenissen in uw les behandelen, bijvoorbeeld bij Loopbaan en Burgerschap? ProDemos verstuurt 7 tot 10 keer per jaar gratis een digitale Onderwijskrant Actueel. Daarin staan werkvormen, beeldmateriaal en lesideeën die aansluiten bij de actualiteit. Bekijk de werkvormen uit eerdere afleveringen van de Onderwijskrant Actueel in de...

Lees meer »

Coronamelding

Ons bezoekerscentrum en Fort de Bilt zijn weer open, en vanaf 7 juni voeren we weer programma's uit in het land voor vmbo en havo/vwo!
Bekijk het laatste coronanieuws