Huis voor democratie en rechtsstaat

Docenten vo & mbo: studiereis naar Brussel

Brusselreis 2019

Elk jaar organiseert ProDemos een studiereis voor docenten naar Brussel. We werken hierbij samen met de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland.

Voor wie?

Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, burgerschap en geschiedenis kunnen zich inschrijven. Ook docenten in opleiding voor deze vakken zijn van harte welkom.

Wat is het programma?

Tijdens deze reis kom je van alles te weten over de Europese Unie en zie je met eigen ogen waar de Europese politiek zich afspeelt, zodat je na afloop deze nieuwe kennis op een levendige manier over kunt brengen aan de leerlingen. We brengen onder andere een bezoek aan diverse Europese instellingen en hebben de gelegenheid om in gesprek te gaan met de Nederlanders die er werkzaam zijn. Ook kun je óf het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement), óf het Huis van de Europese Geschiedenis bezoeken.

De excursies tijdens de studiereizen in voorgaande jaren werden altijd goed beoordeeld door deelnemende docenten.

Reisdata 2022

In 2022 organiseren we maar liefst twee studiereizen:

  • Oktober: woensdag 12 & donderdag 13 oktober 2022
  • November: woensdag 16 & donderdag 17 november 2022

Binnenkort vind je hier een link naar meer informatie en het aanmeldformulier

Praktische informatie

ProDemos brengt 95 euro ex. btw. per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten. De hotelovernachting en avondmaaltijd tijdens de studiereis worden volledig verzorgd door de Europese Commissie.

Per reis is er plaats voor 30 deelnemers. Ieder jaar is de studiereis weer erg populair, wees er dus snel bij. Vol = vol!

De (trein)reis moet je zelf regelen. Uit evaluaties na vorige reizen blijkt dat deelnemers hier graag zelf de controle over hebben. Je kunt dus zelf bepalen hoe laat je reist en of je gebruikt wilt maken van bijvoorbeeld een trein met supplement. Wij adviseren een treinreis, maar je kunt natuurlijk ook met de auto reizen. Houd wel rekening met de parkeertarieven.