Huis voor democratie en rechtsstaat

Studiereis naar Brussel

In samenwerking met het Huis van Europa (de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en informatiecentrum voor het Europees Parlement in Nederland), organiseert ProDemos in oktober en december 2020 weer twee docentenreizen naar Brussel. Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en Burgerschap kunnen zich inschrijven. Ook docenten geschiedenis zijn welkom vanaf dit jaar!

Docenten brusselreizen

Tijdens deze reis komen de docenten van alles te weten over de Europese Unie, zodat zij na afloop deze nieuwe kennis over kunnen brengen aan de leerlingen!

We brengen onder andere een bezoek aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad. Daarnaast komen er diverse gastsprekers langs die vertellen over hun werkzaamheden. Ook kunt u óf het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement), óf het Huis van de Europese geschiedenis bezoeken. 

De hotelovernachting en maaltijden tijdens de studiereis worden volledig verzorgd. ProDemos brengt € 95,- (excl. btw) per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten.

Let op: U dient zelf de treinreis te boeken/regelen. Uit evaluaties na vorige reizen blijkt dat deelnemers hier graag zelf de controle over hebben. U kunt dan zelf bepalen op welke manier en hoe laat u reist. U krijgt van ons start- en eindtijden door waar u rekening mee kunt houden.

Praktische informatie & inschrijving

  • Wanneer: di 27 en wo. 28 oktober 2020; en op di. 1 en wo. 2 december 2020
  • Beschikbare plaatsen: per reis zijn er 30 plaatsen beschikbaar
  • Inschrijven: Meld je nu aan voor de studiereis op 27 en 28 oktober 2020 of voor de studiereis op 1 en 2 december
  • Kosten: € 95,- (excl. btw) per deelnemende docent (let op: je regelt zelf het vervoer naar en van Brussel)

Let op: per opleiding kunnen zich max. 2 docenten inschrijven.

Sfeerimpressie studiereis april 2018

 

Om een indruk te krijgen van wat er twee jaar geleden werd gedaan, is hier een verslag van de eerste studiereis te lezen.