Huis voor democratie en rechtsstaat

Docentendag Maatschappijleer

Elk jaar organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer. Op deze vakconferentie kunnen docenten (in opleiding) maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, geschiedenis en burgerschap inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en met vakgenoten ervaringen uitwisselen.

Docentendag en -avond 2022

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen hebben ProDemos en de NVLM helaas besloten de Docentendag en -avond te verplaatsen van donderdag 10 en vrijdag 11 februari naar woensdag 15 juni (Docentenavond) en donderdag 16 juni 2022 (Docentendag).  Een belangrijke regel is dat bezoekers aan een evenement na het tonen van een coronatoegangsbewijs ook nog 1,5 meter afstand moeten houden. De Docentendag Maatschappijleer kunnen wij organisatorisch en financieel niet organiseren wanneer een paar honderd docenten (in opleiding) 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden.

Heb je al een ticket geboekt voor de Docentendag? Dan heb je een mail ontvangen over de opties. Je kunt kiezen voor een ‘refund’ of om je ticket te behouden voor de nieuwe datum.

De NVLM-vergadering gaat digitaal door op 10 februari. Over deze vergadering verschijnt snel meer informatie op de website van de NVLM.

We gaan nu hard aan het werk om het programma om te boeken. Wanneer we het programma definitief hebben, zetten we de inschrijving weer open. Houd hiervoor de nieuwsbrieven en de website van ProDemos en de NVLM in gaten.

Contact

Heb je vragen over de Docentendag, stuur dan een e-mail naar docentendag@prodemos.nl.