Huis voor democratie en rechtsstaat

Docentendag Maatschappijleer

Elk jaar organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer. Op deze vakconferentie kunnen docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en vakgenoten ontmoeten.

Save the date!

De Docentendag 2020 vindt plaats op vrijdag 14 februari 2020 in Den Haag. De ticketverkoop start op maandag 2 december 2019. Houd deze pagina of onze agenda in de gaten voor meer informatie.

Docentendag 2019

Dagprogramma: 15 februari 2019

De editie van 2019 vond plaats op vrijdag 15 februari. Een groot deel van het programma vond plaats in de Grote Kerk in Den Haag, een ander deel bij ProDemos en bij verschillende Haagse instituties. De openingslezing werd verzorgd door Erik Akerboom, korpschef van de Nationale Politie. De afsluiting was in handen van Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Dagvoorzitter was Wendelien Wouters .

Bekijk de verslagen van lezingen, workshops en excursies

Avondprogramma: 14 februari 2019

De avond voorafgaand aan de Docentendag vond voor de liefhebber het avondprogramma plaats. Ook dit programma had een prachtige locatie, namelijk de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Tijdens deze avond stond de herziening van het parlementaire stelsel centraal (n.a.v. de Commissie Remkes).

Lees het verslag van de Docentenavond

Contact

Heeft u vragen over de Docentendag, stuur dan een e-mail naar docentendag@prodemos.nl.