Huis voor democratie en rechtsstaat

Docentendag Maatschappijleer

Elk jaar organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer. Op deze vakconferentie kunnen docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, geschiedenis en burgerschap inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en met vakgenoten ervaringen uitwisselen.

Docentenweek 2021

In 2021 organiseren we een online Docentenweek Maatschappijleer. Je kunt een ticket kopen waarmee je in de week van 1 t/m 5 februari 2021 lezingen en workshops kunt volgen in een online omgeving. Na deze week kun je nog een week lang alles terugkijken.

Vanwege de coronamaatregelen hebben we dit jaar gekozen voor deze volledig online editie. We vinden het natuurlijk heel jammer jullie niet in persoon te zien, maar een online Docentenweek heeft ook zo zijn voordelen. Zo hoef je deze keer niet te kiezen en je dus ook niet in te schrijven voor de programmaonderdelen. Als je wil kun je alles bekijken! Ook biedt het online karakter mogelijkheden met betrekking tot de programmering. Zo hebben we een spreker vanuit Stockholm, kijken we achter de schermen bij Projekta in Suriname, en laat ambassadeur Bonnie Horbach vanuit Litouwen zien wat haar werk inhoudt.

Programma

De openingslezing wordt maandagavond 1 februari verzorgd door Beatrice de Graaf. Hoe ga je om met extreme uitspraken in de klas? De Graaf geeft je handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Bekijk hier het overzicht van lezingen, workshops en virtuele excursies.

Behalve lezingen, workshops en excursies zijn er ook ‘live’-momenten tijdens de Docentenweek. Waaronder een gemeenschappelijke opening, een pubquiz, Q&A’s, Chatroulette met je collega’s en een plenaire afsluiting.

Inschrijving

Schrijf je hier in!

Contact

Heb je vragen over de Docentendag, stuur dan een e-mail naar docentendag@prodemos.nl.