Huis voor democratie en rechtsstaat

Docentendag Maatschappijleer

Elk jaar organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer. Op deze vakconferentie kunnen docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en vakgenoten ontmoeten.

Bekijk de folder (pdf)

Dagprogramma: 15 februari 2019

De editie van 2019 vindt plaats op vrijdag 15 februari. Een groot deel van het programma zal plaatsvinden in de Grote Kerk in Den Haag, een ander deel bij ProDemos en bij verschillende Haagse instituties. De openingslezing wordt verzorgd door Erik Akerboom, korpschef van de Nationale Politie. De afsluiting in in handen van Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.

Bekijk het overzicht van lezingen, workshops en excursies

Avondprogramma: 14 februari 2019

Helaas zijn er geen plekken meer vrij voor de Docentenavond.

De avond voorafgaand aan de Docentendag vindt voor de liefhebber het avondprogramma plaats. Ook dit programma heeft een prachtige locatie, namelijk de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Tijdens deze avond staat de herziening van het parlementaire stelsel centraal (n.a.v. de Commissie Remkes).

Bekijk het programma van de Docentenavond

Inschrijven

U kunt zich op deze pagina inschrijven voor de Docentendag.

Meer informatie

Kijk onder Praktische informatie voor de prijzen, tijden, locaties, etc.
Heeft u nog andere vragen over de Docentendag, stuur dan een e-mail naar docentendag@prodemos.nl.