Huis voor democratie en rechtsstaat

Voor het mbo

Mbo-studenten worden niet alleen opgeleid voor een beroep, maar ook tot burgers die hun rol in de maatschappij en politiek kunnen spelen. ProDemos helpt mbo-instellingen met het uitleggen van politiek en rechtsstaat aan studenten. De educatieve projecten van ProDemos sluiten aan bij de kwalificatie-eisen loopbaan en burgerschap.

Bekijk ons aanbod voor het mbo. Weet je al wat je wil? Je kunt ook meteen naar ons reserveringssysteem.

Verkiezingsfestival

Samen met de Nationale Jeugdraad (NJR) organiseert ProDemos speciaal voor het mbo Verkiezingsfestivals in aanloop naar verschillende verkiezingen. Het doel is mbo-studenten te informeren over de verkiezingen en hen te motiveren om te gaan stemmen. Veel mbo-studenten mogen voor de eerste keer gebruikmaken van hun stemrecht. ProDemos en NJR vinden het belangrijk deze...

Lees meer »

Scholierenverkiezingen

In verkiezingstijd organiseert ProDemos schaduwverkiezingen onder scholieren. De Scholierenverkiezingen worden altijd nauwgezet door de politiek en de media gevolgd, want ze blijken een verrassend goede voorspellende waarde te hebben voor de uitslag van de echte verkiezingen.

Lees meer »

Materiaal voor in de klas

ProDemos heeft voor alle schoolniveaus kant-en-klaar lesmateriaal over democratie en rechtsstaat, ook voor het mbo van niveau entree tot en met niveau 4. Daarnaast kun je je abonneren op onze gratis lesbrief met actuele werkvormen.

Lees meer »