Huis voor democratie en rechtsstaat

Materiaal voor in de klas

ProDemos heeft voor alle schoolniveaus kant-en-klaar lesmateriaal over democratie en rechtsstaat.

Database met lesmateriaal

In onze zoekfunctie vindt u werkvormen met het thema dat u wilt behandelen op het niveau van uw klas of groep.

tools.prodemos.nl

Op tools.prodemos.nl vind je verschillende visuele werkvormen, speciaal voor iedereen die lesgeeft over politiek en democratie. Zo vind je op deze website bijvoorbeeld een grafische weergave van de zetelverdeling van de Tweede Kamer en de werkvorm Krachtenveld. Met het Krachtenveld maak je de politieke stelsels van Nederland, de provincie, gemeente of de Europese Unie inzichtelijk.

Lesbrieven

ProDemos verstuurt meerdere keren per jaar digitale lesbrieven naar docenten die zich daarvoor opgeven. Daarin staan werkvormen, beeldmateriaal en lesideeën die aansluiten bij de actualiteit en passen binnen uw curriculum. 

Dat scheelt u een hoop werk.

Kijk voor meer informatie en aanmelden:

Zoekt u een oude lesbrief? Gebruik dan de zoekfunctie lesmateriaal (categorie: lesbrieven) U kunt de resultaten filteren op o.a. onderwijstype.

Webdossiers met achtergrondinformatie

Zoekt u informatie over staatsinrichting, rechtsstaat, politieke partijen en verkiezingen, kijk dan in onze webdossiers.

Coronamelding

Geen fysieke activiteiten t/m 16 mei 2021, en tot de zomer definitief geen Haagse schoolprogramma's. Online programma's zijn wel mogelijk.
Bekijk het actuele aanbod