Huis voor democratie en rechtsstaat

Goed voorbereid naar politiek Den Haag

Begeleider met leerlingen op roltrap Tweede Kamer

Tijdens onze educatieve programma’s in politiek Den Haag laten onze begeleiders leerlingen ervaren hoe de democratie werkt. Op deze pagina’s bieden we meer informatie over het bezoek, de voorbereiding op het bezoek en de dag zelf. Naast nuttige tips – vertel de leerlingen goed schoeisel aan te doen, er wordt behoorlijk wat afgelopen! – lees je ook meer over de aanmeld- en identificatieplicht bij de Tweede Kamer, de reiskostenregeling en vind je andere praktische informatie. Lees deze informatie goed door en deel het met de begeleidende docenten, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

ProDemos Bezoekerscentrum

Voorafgaand aan het bezoek

Op deze pagina's lees je belangrijke informatie voor de voorbereiding van je bezoek. Zo leggen we uit hoe de aanmeld- en identificatieplicht bij de Tweede Kamer werkt en geven we je tips voor de inhoudelijke voorbereiding.

Lees meer »

Op de dag zelf

Wat staat je op dag van het bezoek te wachten? Wat doe je als je vertraging hebt? Hoe kom je bij ProDemos? En wat is de rol van de docent die meekomt? Je leest het op deze pagina's.

Lees meer »

Algemene Voorwaarden

Op het bezoek aan Politiek Den Haag voor Scholen zijn de Algemene Voorwaarden van ProDemos van toepassing. Je bekijkt ze hier.

Lees meer »