Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos Binnenhof voor scholen

ProDemos Binnenhof biedt scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met onze democratische rechtsstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan de Tweede Kamer zit uiteraard altijd in het programma.

Onze programma’s in het kort

De kenmerken van ProDemos Binnenhof voor Scholen op een rij:

  • Gratis voor alle scholen in Nederland
  • Activerende werkvormen: zoals het ProDemos Kamerdebat, de interactieve tentoonstelling DemocratieLAB en GPS-speurtocht ‘de Binnenhofcheck’.
  • Voor alle opleidingsniveaus
  • Op locatie: een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van elk programma. Indien mogelijk wordt ook de Eerste Kamer bezocht.
  • Tegen betaling van € 3,- per leerling is een bezoek aan de Ridderzaal vaak ook mogelijk (geldt niet voor het Madurodamprogramma).

Moeite met kiezen?

Wil je hulp bij het kiezen van een geschikt programma? Gebruik dan onze online keuzehulp. Selecteer het niveau van de groep, de ideale duur van het programma, de plek waar je heen wil en op welk onderwerp je de nadruk wil hebben liggen en wij laten je zien wat het beste programma voor jou(w klas) is!

Kies onderwijstype

Er zijn verschillende programma’s voor alle onderwijsniveaus:

Bewezen effectief

Een dag met ProDemos Binnenhof is niet alleen leuk, maar ook een leerzame ervaring. Dit blijkt uit twee onderzoeken naar de ervaringen van scholieren die hebben deelgenomen aan het ProDemos-programma Politiek. Lees meer over deze onderzoeken:

Algemene Voorwaarden

Zie hier onder de algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden ProDemos (pdf) General Terms ProDemos (pdf) Datum laatste wijziging: 1 april 2018 Deze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op alle dienstverlening en productverkoop door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat, zijn onderverdeeld in zeven hoofdstukken: A. Algemeen deel B. Onderwijsprogramma’s bij...

Lees meer »

Contact en route

Bezoekadres Groepen die zich hebben ingeschreven voor de dagprogramma’s van ProDemos Binnenhof voor scholen verwachten wij op onze locatie op Hofweg 1 in Den Haag. Wij zitten op verdieping 3, 4 en 5 boven café Dudok. U dient zich aan te melden bij het Bezoekerscentrum van ProDemos. De ingang bevindt...

Lees meer »

Vervoer

Wilt u uw groepsvervoer naar Den Haag organiseren? Connexxion Tours is vervoerspartner van ProDemos. Kijk op de website voor de aanbiedingen van Connexxion Tours.

Lees meer »

Meest gestelde vragen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we een lijst opgesteld met een aantal meest gestelde vragen. 1. Mag ik met meer dan 32 leerlingen komen? Wij hanteren een maximum van 32 leerlingen per groep. Indien u met meer dan 32 leerlingen wilt komen moet u voor...

Lees meer »

Bewezen effectief

Een dag met ProDemos Binnenhof is niet alleen leuk, maar ook een leerzame ervaring. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken naar de ervaringen van scholieren die hebben deelgenomen aan het ProDemos programma Politiek. Lees meer over deze onderzoeken: Effectonderzoek ProDemos Binnenhof voor Scholen voor havo-leerlingen (2015) Effectonderzoek ProDemos Binnenhof voor Scholen...

Lees meer »

Bezoek in Den Haag ook

Den Haag ademt historie en zit vol musea en andere leuke hotspots voor scholieren en studenten. Als u met uw klas een bezoek brengt aan de Hofstad, is het zeker de moeite waard om naast ProDemos ook bij deze musea of organisaties langs te gaan.

Lees meer »

Bezoek Europese instellingen in Brussel

ProDemos verzorgt geen bezoeken aan het Europees Parlement of andere instellingen in Brussel. Wel zijn we u graag behulpzaam met informatie waarmee u zelf een bezoek kunt organiseren. Deze informatie is afkomstig van de website van het Europees Parlement.

Lees meer »