Huis voor democratie en rechtsstaat

Politiek Den Haag voor Scholen

In Nederland gelden sinds zondag 15 maart 2020 maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft gevolgen voor ons educatieve aanbod. Lees meer over ons educatieve aanbod in coronatijd en check ook het laatste Nieuws.


‘Politiek Den Haag’ biedt scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met onze democratische rechtsstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan de Tweede Kamer zit uiteraard altijd in het programma.

Tip: bekijk hoe het zit met de reiskostenregeling!

Onze programma’s in het kort

De kenmerken van Politiek Den Haag voor Scholen op een rij:

  • Gratis voor alle scholen in Nederland
  • Voor alle opleidingsniveaus
  • Een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van elk programma. Indien mogelijk wordt ook de Eerste Kamer bezocht.
  • Met activerende werkvormen: zoals het ProDemos Kamerdebat en de interactieve tentoonstelling DemocratieLAB.

Moeite met kiezen?

Wil je hulp bij het kiezen van een geschikt programma? Gebruik dan onze online keuzehulp. Selecteer het niveau van de groep, de ideale duur van het programma, de plek waar je heen wil en op welk onderwerp je de nadruk wil hebben liggen en wij laten je zien wat het beste programma voor jou(w klas) is!

Direct naar:

Begeleider met leerlingen op roltrap Tweede Kamer

Goed voorbereid naar politiek Den Haag

Tijdens onze educatieve programma’s in politiek Den Haag laten onze begeleiders leerlingen ervaren hoe de democratie werkt. Op deze pagina’s bieden we meer informatie over het bezoek, de voorbereiding op het bezoek en de dag zelf. Naast nuttige tips – vertel de leerlingen goed schoeisel aan te doen, er wordt...

Lees meer »

Bewezen effectief

Een dag met ProDemos Binnenhof is niet alleen leuk, maar ook een leerzame ervaring. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken naar de ervaringen van scholieren die hebben deelgenomen aan het ProDemos programma Politiek. Lees meer over deze onderzoeken: Effectonderzoek ProDemos Binnenhof voor Scholen voor havo-leerlingen (2015) Effectonderzoek ProDemos Binnenhof voor Scholen...

Lees meer »

Coronamelding

De Tweede Kamer heeft besloten de komende tijd geen groepen meer toe te laten. Dat heeft consequenties voor onze Haagse programma's.
Lees meer