Vraag een workshop aan door ProDemos

U kunt de workshop Participatieverklaring ook laten verzorgen door ProDemos. ProDemos werkt hiervoor samen met Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON). Er is een gezamenlijke pool van getrainde begeleiders en trainers van VON en ProDemos.

Wat krijgt u?

De begeleider geeft de workshop Participatieverklaring aan een groep van 10 tot 15 statushouders. De workshop duurt ongeveer één dagdeel. In de workshop komen de volgende werkvormen aan de orde:

  • Het stoplicht
  • Muurtje bouwen
  • Hoe pak ik dit aan?
  • Mag dit?
  • De grondwet
  • Ondertekeningsceremonie participatieverklaring

Materialen

De begeleider neemt zelf het lesmateriaal en de digitale werkvormen mee. Indien gewenst kan de begeleider ook een laptop en beamer meenemen.

Advies: zet een tolk/vertaler in

Alle betrokken partijen spannen zich in om de workshops zo goed mogelijk te laten verlopen. Het zou dan ook zonde zijn als de inhoud van de workshop verloren gaat vanwege een taalbarrière. Wanneer u het vermoeden heeft dat deelnemers het Nederlands niet voldoende machtig zijn om de inhoud van de workshop te begrijpen, adviseren wij u om een tolk in te schakelen. Stel in dat geval groepen samen die dezelfde taal spreken, zodat u per groep 1 tolk kunt inzetten.

Speciaal voor deze workshop heeft Tolk- en Vertaalcentrum Nederland een pool van ervaren tolken die bekend zijn met de inhoud.

Een workshop Participatieverklaring aanvragen

U kunt via ons reserveringssysteem een workshop Participatieverklaring aanvragen.

Na de aanvraag van een workshop Participatieverklaring volgt altijd een telefonisch intakegesprek om het programma en de organisatie van de workshop door te spreken.

De kosten voor het verzorgen van een workshop Participatieverklaring voor 10 tot 15 deelnemers bedragen €950,- exclusief btw.

Neem voor meer informatie contact op met Tatjana Meijvogel-Volk (t.meijvogel-volk@prodemos.nl).