Vier de Dag van de Democratie

Ieder jaar wordt op 15 september de Dag van de Democratie gevierd. De Dag voor Democratie biedt gemeenten en provincies een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten. Om jou te helpen bij de organisatie van de Dag van de Democratie biedt ProDemos een gratis doe-het-zelfhandleiding.

Doe-het-zelfhandleiding

Speciaal voor de Dag van de Democratie heeft ProDemos een doe-het-zelfhandleiding gemaakt. In deze handleiding vind je:

  • Ideeën voor leuke activiteiten, zoals: ‘Speeddaten met politici’, ‘Maak een poster over de Dag van de Democratie’, ‘Spinnen tegen een politieke tegenstander’ of ‘Keukentafelgesprekken’.
  • Tips & tricks en ‘best practices’ van andere gemeenten om een succesvolle Dag van de Democratie te organiseren.

Programmatip: Belastingbazen

In deze gastles vormen de aanwezigen samen de gemeenteraad van de (fictieve) gemeente Lozum. Ze bepalen met elkaar het beleid van de gemeente en ontdekken wat de invloed van hun keuzes is op de hoogte van de belastingen. Alle benodigde documenten, waaronder video’s en een uitgebreide handleiding, kun je gratis en gemakkelijk downloaden.

Er is een logo van de Dag van de Democratie. Dit logo is beschikbaar voor digitaal gebruik en voor drukwerk, in kleur, zwart-wit en diapositief (voor op een donkere achtergrond).

Digitaal gebruik:

Dag van de democratie-logo PMS 279-300dpi

 

Kleur

Dag van de democratie-logo zwart-300dpi

 

Zwart-wit

Dag van de democratie-logo diap-300dpi

 

Diapositief (witte letters, voor op donkere achtergrond)


Meer informatie

Voor meer informatie over de Dag van de Democratie kun je contact opnemen via info@prodemos.nl.