Wijkcafé Gedeelde Waarden

Op de foto zien we 7 mensen rond een tafel. Ze zijn met elkaar in gesprek. Het gaat om een diverse groep mensen.

Organiseer met ProDemos een gratis bijeenkomst over gedeelde waarden!

In Nederland zijn de woorden ‘vrijheid’, ‘gelijkwaardigheid’ en ‘solidariteit’ heel belangrijk. Toch staan we steeds vaker tegenover elkaar, zijn we het niet met elkaar eens en lijkt het alsof er steeds minder goed naar elkaar geluisterd wordt. Tijdens Wijkcafé Gedeelde waarden gaan we juist op zoek naar wat ons bindt en welke waarden we samen delen. Want wat betekent ‘vrijheid’ eigenlijk? We hebben recht op vrijheid van meningsuiting, maar betekent dit ook dat je alles maar moet zeggen? Is jouw vrijheid hetzelfde als de vrijheid van de ander? Kunnen we daar samen iets aan doen? Door met elkaar over deze vragen te praten, kunnen we de afstand tussen onszelf en anderen verkleinen. Dat is dan ook wat we gaan doen tijdens het Wijkcafés Gedeelde Waarden. Werk je voor een maatschappelijke organisatie of een buurtvereniging met mensen die zich niet betrokken voelen bij de democratische rechtsstaat? Nodig ons dan uit! Het Wijkcafé Gedeelde Waarden organiseerden we eerder al bij Huis van de Wijk, Buurt- en bewonersgroepen, migrantenorganisaties, vrouwenverenigingen en Bibliotheken. We komen ook bij jou langs!  

Programma

Deelnemers gaan tijdens Wijkcafé Gedeelde Waarden met elkaar in gesprek over de thema’s vrijheidgelijkheid en solidariteit. Ze worden uitgedaagd om na te denken over hun eigen mening over deze thema’s en over waarden die zij delen. We bespreken aan de hand van situaties die aansluiten bij de thema’s. De begeleiders van ProDemos passen het programma waar nodig aan, zodat de vragen en onderwerpen aansluiten bij de deelnemers.  

Praktische informatie

  • Kan overal in Nederland plaatsvinden.
  • Duurt maximaal twee en een half uur.
  • Geschikt voor minimaal 30 en maximaal 100 aanwezigen. Als je meer aanwezigen verwacht, is een aangepast programma mogelijk. Neem dan contact met ons op.

Wat doet ProDemos?

  • ProDemos zorgt voor de begeleiders en moderator van de bijeenkomst.  
  • De begeleiders verzorgen voor het inhoudelijke programma

ProDemos verzorgt het programma gratis.

Wat verwachten we van jou?

  • Jij bent gastheer/-vrouw.  
  • Je regelt een geschikte locatie en verzorgt de catering (koffie/thee).  
  • Je zorgt dat er een goed werkende (geluidsversterker) installatie aanwezig is.
  • Je nodigt de gasten uit voor de bijeenkomst.
  • Je regelt twee gespreksleiders voor de bijeenkomst.

Inschrijven

Je kunt deze bijeenkomst aanvragen de reserveringssystemen van ProDemos. Voor een bijeenkomst voor 28 augustus klik hier. Voor een bijeenkomst na 28 augustus 2023 klik hier.

Er moeten altijd minimaal drie weken zitten tussen je aanvraag en de uitvoeringsdatum. Binnen tien dagen laten we je weten of je aanvraag wordt toegewezen. Als de aanvraag wordt afgewezen omdat er geen moderator beschikbaar is, nemen we contact op voor een nieuwe uitvoeringsdatum.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met Brahim Fattah.