Maatschappelijke stage

  • Willen jullie het kunstwerk afleveren bij een Tweede Kamerlid?
  • Willen jullie zorgen dat verboden voorwerpen niet door de beveiliging komen?
  • Zal ik jullie de regiekamer laten zien waar alle camerabeelden van de plenaire vergaderzaal binnenkomen?

Dit is een greep uit de ervaringen die leerlingen van verschillende scholen mochten meemaken tijdens de maatschappelijke stage van de Tweede Kamer in mei 2022.

Tijdens de maatschappelijke stage in de Tweede Kamer lopen leerlingen een week lang mee met de beveiliging, bodedienst, facilitaire dienst en het restaurant. Zij mogen klussen doen, ervaren wat het werk inhoudt en alle vragen stellen die in ze opkomen.

De leerlingen mogen tijdens deze week ook verschillende Kamerleden interviewen en ze brengen een bezoek aan de Eerste Kamer. De week wordt omlijst met leuke en leerzame spelonderdelen van ProDemos.

Aan het eind van de week is er een feestelijke afsluiting in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

Al met al was deze stage voor de leerlingen een ervaring om nooit te vergeten. Dichter bij de politiek kun je niet komen!

  • Wat een leerzame week was dit. Echt een topervaring meegemaakt. <3 love you guys!
    (Quote van een leerling op het Instagramaccount van de Tweede Kamer.)

Meer weten?

Wil je jouw leerlingen ook zo’n topervaring geven? Doorgaans wordt deze stageweek twee keer per jaar georganiseerd: een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Houd de programmapagina in de gaten om te zien wanneer de volgende stageweek is en hoe je je kunt aanmelden.