Training voor workshopleiders

ProDemos biedt een train-de-trainer-workshop aan om toekomstige workshopleiders voor te bereiden de workshop zelfstandig te verzorgen. We besteden aandacht aan een goed gebruik van het materiaal, aansluiting bij de doelgroep en het behalen van de leerdoelen.

Het programma

De training neemt twee dagdelen in beslag. In overleg kan de training op één dag worden gegeven, of gesplitst worden over twee dagen. De volgende onderwerpen en vaardigheden komen aan bod:

  • De achtergrond van de participatieverklaring
  • Staatsinrichting (de grondwet, democratie en rechtsstaat en decentralisatie)
  • Interculturele communicatievaardigheden
  • Didactiek in de praktijk
  • Praktijktraining met de werkvormen

Materialen

Iedere deelnemer krijgt een cursusmap met daarin de handleiding, de lesmaterialen en de digitale werkvormen.

De trainers

De training wordt verzorgd door twee trainers. ProDemos werkt hiervoor samen met Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON). Er is een gezamenlijke pool van begeleiders en trainers van VON en ProDemos die de workshop Participatieverklaring en de train-de-trainer-bijeenkomsten verzorgen. De trainers nemen van tevoren contact op om de accenten in het programma door te nemen.

De deelnemers

Gemeenten kunnen contact opnemen met maatschappelijke, migranten- of vluchtelingenorganisaties om begeleiders te werven en te laten trainen voor het verzorgen van de workshop. Als bij de workshops tolken worden ingezet, is het aan te raden ook de tolken te laten deelnemen aan de train-de-trainer-bijeenkomst. Gemeenten kunnen ook samen met andere gemeenten een train-de-trainer-bijeenkomst organiseren. Maximaal 15 personen kunnen deelnemen aan de training.

Aanvragen van de training

U kunt een train-de-trainer-bijeenkomst hier aanvragen. Na de aanvraag van een training volgt altijd een telefonisch intakegesprek om het programma van de training te bespreken.

Investering

De investering voor een ééndaagse training participatieverklaring voor maximaal 15 personen is €1950,- exclusief btw. Dit is inclusief cursusmappen en lesmateriaal voor de zelfstandige uitvoering van de Workshop Participatieverklaring.

Korte training (3 uur)

ProDemos biedt ook een korte training aan. Deze training is bedoeld voor deelnemers die de workshop al hebben gegeven of al ruime ervaring hebben met het geven van trainingen aan vluchtelingen. In deze training gaan de deelnemers direct met de werkvormen aan de slag. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zelf het draaiboek van tevoren hebben doorgenomen en zelf het materiaal meenemen naar de training.

De investering voor de korte training (3 uur) voor maximaal 15 personen is €950,- exclusief btw.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Atma Saam (a.saam@prodemos.nl).