Verkiezingsbijeenkomsten

Op 15 maart 2023 zijn er weer verkiezingen in Nederland. Dit keer voor de Provinciale Staten én voor het waterschap. Niet iedereen weet precies wat de provincie en het waterschap doet, welke onderwerpen er spelen en hoe je kunt stemmen. Om mensen beter voor te bereiden op deze verkiezingen, biedt ProDemos informatiebijeenkomsten aan. Deze verkiezingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die de politiek misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over zouden willen weten. Graag komen we ook bij jou langs!

Organiseer met ProDemos een gratis verkiezingsbijeenkomst

Iedereen heeft te maken met politiek. Maar er zijn groepen burgers die geen vertrouwen hebben in de overheid of in hun eigen vermogen om invloed uit te oefenen. We willen dat ook zij het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je bijvoorbeeld niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat.

Werkt u voor een maatschappelijke organisatie of vereniging die deze doelgroep bereikt, nodig ons dan uit! Eerder hielden we bijvoorbeeld bijeenkomsten bij buurt- en wijkcentra, Huis van de Wijk, moskeestichtingen, vrouwenverenigingen, bibliotheek en bij het vadercentrum.

De insteek van de bijeenkomst is dat het een leuke avond moet zijn. We informeren de bezoekers op een luchtige manier over de verkiezingen, bijvoorbeeld met een quiz, een interactieve presentatie, een spel en een filmpje. Een gesprek met een (lokale) politicus kan, indien mogelijk, onderdeel van het programma.

Praktische informatie

  • De bijeenkomsten kunnen in iedere plaats in Nederland plaatsvinden.
  • Het programma duurt maximaal 2 uur.
  • Het programma is geschikt voor minimaal 15 en maximaal 50 aanwezigen.

Wat kun je verwachten van ProDemos

  • ProDemos zorgt voor de begeleider van de bijeenkomst. Deze begeleider verzorgt het inhoudelijke programma. ProDemos levert een concept-uitnodiging om een politicus te benaderen en digitaal materiaal voor zelf af te drukken promotiemiddelen.
  • ProDemos doet dit allemaal gratis. We organiseren maximaal veertig bijeenkomsten, verspreid over het hele land. Wees er snel dus bij.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent de gastheer/- vrouw.
  • Je regelt een geschikte locatie en verzorgt de catering (koffie en thee).
  • Je zorgt dat er een goed werkende beamer, laptop (en indien nodig een geluidsversterker) aanwezig is.
  • Je nodigt een politicus of politici uit voor de bijeenkomst. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanwezigheid van een politicus.
  • Je nodigt de gasten uit voor de bijeenkomst.

Inschrijven

Je kunt geen bijeenkomst meer aanvragen, aangezien er altijd minimaal drie weken moeten zitten tussen je aanvraag en de datum van de bijeenkomst.

De bijeenkomsten kunnen plaatsvinden in de periode tussen 1 februari en 14 maart 2023.

Binnen tien dagen na je aanvraag laten we je weten of uw aanvraag wordt toegewezen. In het uitzonderlijk geval dat de aanvraag wordt afgewezen omdat er geen moderator beschikbaar is, nemen we contact op voor een nieuwe datum. Als je je aanvraag hebt afgerond krijg je meteen een bevestiging. Mocht je die niet ontvangen, dan is er iets mis gegaan. Probeer het dan nog eens of neem contact met ons op.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Brahim Fattah, b.fattah@prodemos.nl.