Verkiezingsbijeenkomst Europese Parlementsverkiezing 2024

Deelnemers doen actief mee tijdens een Verkiezingsbijeenkomst

Op donderdag 6 juni 2024 is de Europese Parlementsverkiezing. Tijdens een Verkiezingsbijeenkomst leggen we uit wat het Europese parlement doet, waar de verkiezing over gaat en hoe het stemmen werkt. Dat is geen saaie presentatie, iedereen doet actief mee! Graag organiseren we ook bij jou op locatie een Verkiezingsbijeenkomst!

Goed voorbereid naar de stembus

Niet iedereen weet precies wat het Europese Parlement doet, welke onderwerpen er spelen en hoe je kunt stemmen. De Verkiezingsbijeenkomsten zijn bedoeld om mensen voor te bereiden op de aankomende verkiezing. Deze verkiezingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die de politiek misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over zouden willen weten. We willen dat ook zij het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je bijvoorbeeld niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat.

Organiseer met ProDemos een gratis verkiezingsbijeenkomst

Werkt u voor een maatschappelijke organisatie of vereniging die deze doelgroep bereikt, nodig ons dan uit! Eerder hielden we bijvoorbeeld bijeenkomsten bij buurt- en wijkcentra, Huis van de Wijk, moskeestichtingen, vrouwenverenigingen, bibliotheek en bij het vadercentrum.

De insteek van de bijeenkomst is dat het een leuke avond moet zijn. We informeren de bezoekers op een luchtige manier over de verkiezingen, bijvoorbeeld met een quiz, een interactieve presentatie, een spel en een filmpje. Het programma wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers.

Praktische informatie

  • De bijeenkomsten kunnen in iedere plaats in Nederland plaatsvinden.
  • Het programma duurt maximaal 2 uur.
  • Het programma is geschikt voor minimaal 15 en maximaal 50 aanwezigen.

Wat kun je verwachten van ProDemos

  • ProDemos zorgt voor de begeleider van de bijeenkomst. Deze begeleider verzorgt het inhoudelijke programma. ProDemos levert een concept-uitnodiging om een mensen uit te nodigen.
  • ProDemos doet dit allemaal gratis. We organiseren maximaal zestig bijeenkomsten, verspreid over het hele land. Wees er snel dus bij.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent de gastheer/- vrouw.
  • Je regelt een geschikte locatie en verzorgt de catering (koffie en thee).
  • Je zorgt dat er een goed werkende smart-tv, beamer, laptop (en indien nodig een geluidsversterker) aanwezig is.
  • Je nodigt de gasten uit voor de bijeenkomst.

Inschrijven

Organiseer een Verkiezingsbijeenkomst! Via deze link kun je hiervoor een reservering doen.

De bijeenkomsten kunnen plaatsvinden in de periode tussen 12 april en 5 juni 2024.

Binnen vijf werkdagen na je aanvraag laten we je weten of uw aanvraag wordt toegewezen. In het uitzonderlijk geval dat de aanvraag wordt afgewezen omdat er geen moderator beschikbaar is, nemen we contact op voor een nieuwe datum. Als je je aanvraag hebt afgerond krijg je meteen een bevestiging. Mocht je die niet ontvangen, dan is er iets mis gegaan. Probeer het dan nog eens of neem contact met ons op.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Brahim Fattah, b.fattah@prodemos.nl.