Verkiezingsbijeenkomst Tweede Kamerverkiezing 2023

Deelnemers doen actief mee tijdens een Verkiezingsbijeenkomst

Op woensdag 22 november is de Tweede Kamerverkiezing. Tijdens een Verkiezingsbijeenkomst leggen we uit wat de Tweede Kamer doet, waar de verkiezing over gaat en hoe het stemmen werkt. Dat is geen saaie presentatie, iedereen doet actief mee! Graag organiseren we ook bij jou op locatie een Verkiezingsbijeenkomst!

Goed voorbereid naar de stembus

Niet iedereen weet precies wat de Tweede Kamer doet, welke onderwerpen er spelen en hoe je kunt stemmen. De Verkiezingsbijeenkomsten zijn bedoeld om mensen voor te bereiden op de aankomende verkiezing. Deze verkiezingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die de politiek misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over zouden willen weten. We willen dat ook zij het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je bijvoorbeeld niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat.

Organiseer met ProDemos een gratis verkiezingsbijeenkomst

Werkt u voor een maatschappelijke organisatie of vereniging die deze doelgroep bereikt, nodig ons dan uit! Eerder hielden we bijvoorbeeld bijeenkomsten bij buurt- en wijkcentra, Huis van de Wijk, moskeestichtingen, vrouwenverenigingen, bibliotheek en bij het vadercentrum.

De insteek van de bijeenkomst is dat het een leuke avond moet zijn. We informeren de bezoekers op een luchtige manier over de verkiezingen, bijvoorbeeld met een quiz, een interactieve presentatie, een spel en een filmpje. Een gesprek met een (lokale) politicus kan, indien mogelijk, onderdeel van het programma.

Praktische informatie

  • De bijeenkomsten kunnen in iedere plaats in Nederland plaatsvinden.
  • Het programma duurt maximaal 2 uur.
  • Het programma is geschikt voor minimaal 15 en maximaal 50 aanwezigen.

Wat kun je verwachten van ProDemos

  • ProDemos zorgt voor de begeleider van de bijeenkomst. Deze begeleider verzorgt het inhoudelijke programma. ProDemos levert een concept-uitnodiging om een politicus te benaderen en digitaal materiaal voor zelf af te drukken promotiemiddelen.
  • ProDemos doet dit allemaal gratis. We organiseren maximaal veertig bijeenkomsten, verspreid over het hele land. Wees er snel dus bij.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent de gastheer/- vrouw.
  • Je regelt een geschikte locatie en verzorgt de catering (koffie en thee).
  • Je zorgt dat er een goed werkende beamer, laptop (en indien nodig een geluidsversterker) aanwezig is.
  • Je nodigt een politicus of politici uit voor de bijeenkomst. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanwezigheid van een politicus.
  • Je nodigt de gasten uit voor de bijeenkomst.

Inschrijven

Organiseer een Verkiezingsbijeenkomst! Via deze link kun je hiervoor een reservering doen.

De bijeenkomsten kunnen plaatsvinden in de periode tussen 11 oktober en 21 november 2023.

Binnen vijf werkdagen na je aanvraag laten we je weten of uw aanvraag wordt toegewezen. In het uitzonderlijk geval dat de aanvraag wordt afgewezen omdat er geen moderator beschikbaar is, nemen we contact op voor een nieuwe datum. Als je je aanvraag hebt afgerond krijg je meteen een bevestiging. Mocht je die niet ontvangen, dan is er iets mis gegaan. Probeer het dan nog eens of neem contact met ons op.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Brahim Fattah, b.fattah@prodemos.nl.