Handleiding workshop Participatieverklaring

Het doel van de workshop Participatieverklaring is dat statushouders een goed beeld krijgen van de waarden van de Nederlandse samenleving. De waarden worden op een interactieve manier besproken aan de hand van praktijksituaties en rechten en plichten van burgers in Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van gelijke behandeling, werkgelegenheid en familierecht.

Handleiding

De workshop bevat vijf werkvormen voor een nadere kennismaking met Nederlandse kernwaarden en ter voorbereiding op de ondertekening van de participatieverklaring.

Voor begeleiders van de workshop is er een handleiding en lesmateriaal beschikbaar. Hiermee kunnen begeleiders de workshop zelfstandig geven.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is via de website digitaal (gratis) beschikbaar. In de handleiding staan de specificaties hoe u zelf de materialen kunt (laten) produceren. Sommige werkvormen hebben specifieke materialen (posters, vellen met een stoplicht, rood/groen-kaarten en stickervellen).

De materialen kunnen ook via de website worden besteld. Bij bestelling wordt een pakket verstuurd dat geschikt is voor honderd deelnemers.

Bestelinformatie

Download de handleiding en materialen gratis, of bestel de materialen via onze webshop.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atma Saam (a.saam@prodemos.nl).