Cirkel van Democratie

Nieuwe Nederlanders tijdens een programma van ProDemos

Organiseer met ProDemos een gratis informatiebijeenkomst over democratie!

We leven in Nederland in een democratische rechtsstaat. Iedereen in Nederland heeft daarmee te maken. En ieders mening doet ertoe. 

In het programma Cirkel van Democratie werken deelnemers in groepjes aan verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld over de rol van de overheid en belangrijke onderwerpen in de politiek. 

Werk je voor een maatschappelijke organisatie of een buurtvereniging met mensen die zich niet betrokken voelen bij de democratische rechtsstaat? Nodig ons dan uit! Eerder organiseerden we programma’s in samenwerking met Huis van de Wijk, Buurt- en bewonersgroepen, migrantenorganisaties, vrouwenverenigingen en Bibliotheken. We komen graag bij je langs! 

Programma

In het leuke en leerzame programma Cirkel van Democratie staat het thema democratie centraal. Deelnemers werken met elkaar aan opdrachten en worden uitgedaagd na te denken over de democratische rechtsstaat en hun eigen mening over politieke onderwerpen. De begeleider van ProDemos past het programma waar nodig aan, zodat de opdrachten en informatie passen bij de deelnemers. 

Praktische informatie

 • Kan overal in Nederland plaatsvinden.
 • Duurt maximaal 2 uur.
 • Geschikt voor minimaal 15 en maximaal 30 aanwezigen.
  Als je meer aanwezigen verwacht, is een aangepast programma mogelijk. Neem dan contact met ons op.

Wat doet ProDemos?

 • ProDemos zorgt voor de begeleider van de bijeenkomst. 
 • De begeleider verzorgt het inhoudelijke programma. 
 • ProDemos verzorgt het programma gratis. 

Wat verwachten we van jou?

 • Jij bent gastheer/-vrouw. 
 • Je regelt een geschikte locatie en verzorgt de catering (koffie/thee). 
 • Je nodigt de gasten uit voor de bijeenkomst. 

Inschrijven

Je kunt deze bijeenkomst aanvragen de reserveringssystemen van ProDemos. Voor een bijeenkomst voor 28 augustus klik hier. Voor een bijeenkomst na 28 augustus 2023 klik hier.

Er moeten altijd minimaal drie weken zitten tussen je aanvraag en de uitvoeringsdatum. Binnen tien dagen laten we je weten of je aanvraag wordt toegewezen. Als de aanvraag wordt afgewezen omdat er geen moderator beschikbaar is, nemen we contact op voor een nieuwe uitvoeringsdatum.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met Brahim Fattah.