Huis voor democratie en rechtsstaat

Burgerparticipatie

U wilt inwoners betrekken bij besluitvorming. Maar hoe doet u dat? Wij ondersteunen u graag met onze kennis en ervaring.

Tip: Lees de handreikingMeer vrouwen in de Provinciale Staten. Tips & tricks voor kandidatencommissies’.

Op het gebied van burgerparticipatie voor de provincie heeft ProDemos de volgende diensten ontwikkeld:

Afwegingskader burgerparticipatie

Welke onderwerpen zijn geschikt om burgerparticipatie toe te passen? Welk doel wilt u ermee bereiken? Welke verantwoordelijkheid kunt u de inwoners geven? Het afwegingskader loodst u op een systematische manier door dit soort vragen heen.

Lees meer »

Cursus Politiek Actief voor de provincie

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019 organiseert ProDemos cursussen Politiek Actief bij provincies. De cursus Politiek actief voor de provincie is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet...

Lees meer »

Participatiewijzer

Wat voor projecten lenen zich voor burgerparticipatie, en welke participatiemethode passen er het best bij? Participatiewijzer.nl helpt ambtenaren op weg.

Lees meer »

Workshop burgerparticipatie

Elke provincie heeft zijn eigen cultuur en visie over de manier waarop burgers betrokken zouden moeten worden bij de publieke zaak. Organiseer samen met ProDemos een Workshop Burgerparticipatie om die visie samen bespreken, concreet maken, en verder te verbeteren.

Lees meer »