Huis voor democratie en rechtsstaat

Burgerparticipatie

U wilt inwoners betrekken bij besluitvorming. Maar hoe doet u dat? Wij ondersteunen u graag met onze kennis en ervaring.

Tip: Lees de handreikingMeer vrouwen in de Provinciale Staten. Tips & tricks voor kandidatencommissies’.

Op het gebied van burgerparticipatie voor de provincie heeft ProDemos de volgende diensten ontwikkeld:

Cursus Politiek Actief voor de provincie

De cursus Politiek actief voor de provincie is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van...

Lees meer »

Workshop burgerparticipatie

Burgerparticipatie is een breed begrip dat op verschillende manieren gedefinieerd kan worden. Elke provincie heeft zijn eigen cultuur en visie over de manier waarop burgers betrokken zouden moeten worden bij de publieke zaak. Met de Workshop Burgerparticipatie kunt u die visie samen bespreken, concreet maken, en verder verbeteren. Opzet en...

Lees meer »

Afwegingskader burgerparticipatie

Welke onderwerpen zijn geschikt om burgerparticipatie toe te passen? Welk doel wilt u ermee bereiken? Welke verantwoordelijkheid kunt u de inwoners geven? Het afwegingskader loodst u op een systematische manier door dit soort vragen heen.

Lees meer »

Participatiewijzer

Wat voor projecten lenen zich voor burgerparticipatie, en welke participatiemethode passen er het best bij? Participatiewijzer.nl helpt ambtenaren op weg.

Lees meer »