Huis voor democratie en rechtsstaat

Provincies

Samenwerking met Noord-Holland

Onder de titel ‘Baas van Noord-Holland’ heeft de provincie een prachtige doelstelling geformuleerd: zoveel mogelijk klassen ontvangen op het provinciehuis met het Provinciespel! En daarnaast zelf de scholen opzoeken met de gastles Belastingbazen.

Lees verder »

Samenwerking met Gelderland

Zoveel mogelijk jongeren kennis laten maken met de provinciale politiek! Dat is het gezamenlijke doel voor de provincie Gelderland en ProDemos voor de komende jaren.

Lees verder »

Samenwerking met Overijssel

Als het aan ProDemos ligt, heeft iedere provincie een structureel aanbod om jongeren kennis te laten maken met de provincie. In Overijssel bereiken we in jaarlijks 4.000 scholieren.Debat-Overijssel_medium

Lees verder »

Burgerparticipatie

U wilt inwoners betrekken bij besluitvorming. Maar hoe doet u dat? ProDemos ondersteunt u graag. Bijvoorbeeld door het verzorgen van een workshop burgerparticipatie of de Participatiewijzer.

Lees verder »

Nieuwsbrief Op Locatie

Abonneer u op de nieuwsbrief Op Locatie om op de hoogte te blijven van de activiteiten en diensten van ProDemos voor gemeenten en provincies.

Lees verder »

Jongerenparticipatie

Jongeren verdienen extra aandacht, jong geleerd is immers oud gedaan. ProDemos heeft ruime ervaring met het betrekken van jongeren bij de provinciale politiek: van een simulatiespel in de Statenzaal tot het geven van lessen over de provincie aan middelbare scholieren. Jongerengemeenteraad_imagelarge

Lees verder »