Huis voor democratie en rechtsstaat

Dag van de Democratie Op Locatie

De VN heeft 15 september aangewezen als 'International Day of Democracy'. Deze Dag voor Democratie biedt gemeenten en provincies een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten. Bekijk onze doe-het-zelfhandleiding met tips en beschrijvingen van mogelijke activiteiten.

dagvandedemocratie-logogroot1

Ieder jaar wordt op 15 september de Dag van de Democratie gevierd. De Dag voor Democratie biedt gemeenten en provincies een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten. ProDemos biedt hiervoor een gratis doe-het-zelfhandleiding.

Doe-het-zelfhandleiding

Speciaal voor de Dag van de Democratie heeft ProDemos een doe-het-zelfhandleiding gemaakt. In deze handleiding vind je:

  • Ideeën voor leuke activiteiten, zoals: ‘Speeddaten met politici’, ‘Maak een poster over de Dag van de Democratie’, ‘Spinnen tegen een politieke tegenstander’ of ‘Keukentafelgesprekken’.
  • Tips & tricks en ‘best practices’ van andere gemeenten om een succesvolle Dag van de Democratie te organiseren.

Programmatip: Belastingbazen

In deze gastles vormen de aanwezigen samen de gemeenteraad van de (fictieve) gemeente Lozum. Ze bepalen met elkaar het beleid van de gemeente en ontdekken wat de invloed van hun keuzes is op de hoogte van de belastingen. Alle benodigde documenten, waaronder video’s en een uitgebreide handleiding, kun je gratis downloaden (via WeTransfer).

Logo

Het logo van de Dag van de Democratie is beschikbaar voor digitaal gebruik en voor drukwerk, in kleur, zwart-wit en diapositief (voor op een donkere achtergrond).

Digitaal gebruik:

Dag van de democratie-logo PMS 279-300dpi

Kleur

Dag van de democratie-logo zwart-300dpi

Zwart-wit

Dag van de democratie-logo diap-300dpi

Diapositief (witte letters, voor op donkere achtergrond)


Drukwerk:
Alle versies van het DvdD-logo in eps (Zip-file)

Vlag & andere productenVlag Dag van de Democratie

De vlag van de Dag van de Democratie is online te bestellen in onze webshop.

NB: Denk ook aan onze brochures Wat is een democratie? en Wie bestuurt de gemeente?. Deze brochures zijn gratis, je hoeft slechts de verzendkosten te betalen.