Huis voor democratie en rechtsstaat

Hoe organiseert u een cursus in uw gemeente of regio?

Wilt u een cursus Politiek Actief in uw gemeente of regio? Dat kan op verschillende manieren:

1. Cursus door cursusleider van ProDemos (tegen betaling)

Deze betaalde cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten met interactieve trainingen, zoals: ‘overtuigend debatteren’ en lezingen van gastdocenten uit de politieke praktijk. De cursus wordt gegeven door een cursusleider van ProDemos.

Neem voor deze cursus contact op met Jelmer van der Zee.

2. Kant-en-klaar cursuspakket (tegen betaling)

Gemeenten, politieke partijen en andere organisaties kunnen de cursus ook zelf verzorgen. Aan de hand van een kant-en-klaar cursuspakket, compleet met cursusmappen en andere benodigde fysieke materialen, kunt u de cursus zelfstandig uitvoeren. Naar wens kunnen wij een korte training verzorgen voor de cursusleiders die u op het oog heeft.

Lees meer over het cursuspakket Politiek Actief

3. Online toolbox (gratis)

Zelf een cursus over politiek samenstellen en geven? Met de gratis toolbox Politiek Actief kun je als griffier zelf een cursus samenstellen en geven. Met de toolbox krijg je daarnaast alle informatie over de cursus, inclusief toegang tot bijna alle werkvormen en PowerPoint-presentaties.

De toolbox is te vinden op politiekactief.prodemos.nl 

Meer informatie

Heeft u vragen over mogelijkheden en inhoud van deze cursus? Bekijk de factsheet Of neem contact op met Jelmer van der Zee. Wij komen graag bij u langs. Tip: Handreiking In de Handreiking Politiek Actief geven we u inzicht in de ervaringen die gemeenten hebben met het organiseren van activiteiten voor...

Lees meer »

Cursus Politiek Actief docenten

Cursuspakket Politiek Actief

Naast de geheel verzorgde cursus Politiek Actief is het voor gemeenten, politieke partijen en andere organisaties ook mogelijk om zelf een cursus te verzorgen voor burgers met interesse voor het raadswerk. ProDemos heeft hiervoor een cursuspakket ontwikkeld met cursusmappen en andere benodigdheden om de cursus zelf te kunnen geven. Doelstelling...

Lees meer »

Toolkit Communicatie

Geeft u een cursus Politiek Actief in uw gemeente? Download dan hier de toolkit Communicatie, inclusief wervingsmateriaal en communicatiehandleiding. Let op! Het materiaal voor de werving bestaat uit InDesign-bestanden en moet in dat programma worden geopend. Een vormgever kan hiermee werken en de bestanden waar nodig passend maken voor uw gemeente.

Lees meer »