Huis voor democratie en rechtsstaat

Hoe organiseer je een cursus in jouw gemeente of regio?

Deze cursus kan ook online worden gegeven. De cursusleiders zijn hiervoor getraind, en voor gemeenten hebben we een handleiding om de cursus online te organiseren.


Wil je een cursus Politiek Actief in jouw gemeente of regio? Dat kan op twee manieren:

1. Cursus door cursusleider van ProDemos (tegen betaling)

Deze betaalde cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten met interactieve trainingen, zoals: ‘overtuigend debatteren’ en lezingen van gastdocenten uit de politieke praktijk. De cursus wordt gegeven door een cursusleider van ProDemos.

Neem voor deze cursus contact op met politiekactief@prodemos.nl.

2. Online toolbox (gratis)

Zelf een cursus over politiek samenstellen en geven? Met de gratis toolbox Politiek Actief kun je als griffier zelf een cursus samenstellen en geven. Met de toolbox krijg je daarnaast alle informatie over de cursus, inclusief toegang tot bijna alle werkvormen en PowerPoint-presentaties.

De toolbox is te vinden op politiekactief.prodemos.nl 

Meer informatie

Lees over de effectiviteit van deze cursus en bekijk tips voor het organiseren van politieke betrokkenheid.

Lees meer »

Toolkit Communicatie

Organiseer je een cursus Politiek Actief in jouw gemeente? Download dan hier de toolkit Communicatie, inclusief wervingsmateriaal en communicatiehandleiding. Let op! Het materiaal voor de werving bestaat uit InDesign-bestanden, die ook in dat programma moeten worden geopend. Een vormgever kan hiermee werken en de bestanden waar nodig passend maken voor jouw...

Lees meer »