Huis voor democratie en rechtsstaat

Gerechtelijke instellingen

Gratis gastles en rechtbankbezoek

ProDemos biedt scholen de mogelijkheid om een gratis gastles te boeken waarin we een bezoek aan de rechtbank voorbereiden. Een week later woont de klas een politierechterzitting bij.

Lees verder »

Gonsalvesprijs

De Mr. Gonsalves Nationale Innovatieprijs voor de Rechtshandhaving richt zich op personen en of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de vernieuwing van de rechtshandhaving. De Mr. Gonsalvesprijs wordt elke twee jaar toegekend.

Lees verder »

Ontmoet de rechter!

Voor maatschappelijke organisaties en verenigingen

Hoe werkt het recht in Nederland en wat doen rechters eigenlijk? Organiseer met ProDemos gratis een informatiebijeenkomst over de rechtspraak. Tijdens deze bijeenkomst spreekt de groep met een echte rechter. ProDemos begeleidt deze informatiebijeenkomsten. We komen graag bij u langs!

Lees verder »

Train de Voorlichter

Veel medewerkers van de rechtbank willen bezoekersgroepen graag vertellen over hun werk, maar weten vaak niet hoe. Bij ‘Train de Voorlichter’ krijgen de deelnemers handige tips, inzicht in groepsdynamiek en kant en klare onderdelen die de groepsbezoeken effectiever maken.

Lees verder »

Publicatie: De Grondwet

De tekst van de Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden in hardcover.

Ga naar de webshop »

Contactpersoon

De contactpersoon voor gerechtelijke instellingen is David Muntslag. Voor vragen over ons aanbod: mail naar d.muntslag@prodemos.nl of  bel 070-7570268.