Huis voor democratie en rechtsstaat

Maatschappelijke organisaties & verenigingen

Ben je actief bij een maatschappelijke organisatie of vereniging? Nodig ons uit! Onder de noemer ‘ProDemos schuift aan’, verzorgen we door het hele land gratis informatiebijeenkomsten. Bijvoorbeeld over hoe de democratie werkt, of de rechtsstaat en de rechtspraak.

ProDemos heeft bovendien speciale programma’s voor:

Maar natuurlijk kun je ook met jouw vereniging gewoon een dagje naar den Haag komen voor een rondleiding.

ProDemos schuift aan

ProDemos organiseert gratis informatiebijeenkomsten in het hele land, onder de noemer ‘ProDemos schuift aan’. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die de politiek en de rechtspraak misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over zouden willen weten. De bijeenkomsten zijn gratis aan te vragen door maatschappelijke...

Lees meer »

Stem jij ook?

‘Stem jij ook?’ is een voorlichtingsprogramma voor mensen met een licht verstandelijke beperking, over verkiezingen, de stemprocedure en de verschillende politieke partijen. Op stemjijook.nl vind je informatie over stemmen en verkiezingen. Ook organiseert ProDemos bijeenkomsten in het land.

Lees meer »

Inburgeraars en nieuwe Nederlanders

Een belangrijk onderdeel van de inburgering van nieuwe Nederlanders is dat zij de basisprincipes van de Nederlandse democratie en rechtsstaat leren kennen. ProDemos heeft verschillende programma’s om de Nederlandse democratie en rechtsstaat uit te leggen aan inburgeraars en nieuwe Nederlanders:

Lees meer »