Huis voor democratie en rechtsstaat

Maatschappelijke organisaties & verenigingen

Maatschappelijke organisaties en verenigingen

Ben je actief bij een maatschappelijke organisatie of vereniging? Nodig ons uit! Onder de noemer ‘ProDemos schuift aan’, verzorgen we door het hele land gratis informatiebijeenkomsten. Bijvoorbeeld over hoe de democratie werkt, of de rechtsstaat en de rechtspraak.

Lees verder »

Op excursie naar Den Haag?

Wanneer u met mensen van uw vereniging naar het Binnenhof wilt komen voor een rondleiding , hebben we daarvoor een aantal mogelijkheden, afhankelijk van de grootte van de groep:

Lees verder »

Voor Nieuwe Nederlanders

Gratis programma: Politiek in Vogelvlucht Werkt u met inburgeraars en Nieuwe Nederlanders? Neem dan contact met ons op. ProDemos organiseert in het hart van politiek Den Haag het gratis programma Politiek in Vogelvlucht. In een paar uur tijd beleven deelnemers de democratie aan den lijve en bezoeken ze belangrijke plekken als de Ridderzaal of de Tweede Kamer. Groep Nieuwe Nederlanders in onze nagebouwde 'Trêveszaal'

Lees meer

Stem jij ook?

ProDemos ontwikkelde het programma ‘Stem jij ook?’ speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ook organiseert ProDemos in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties bijeenkomsten in het land. Op deze manier informeren we mensen met een lichte verstandelijke beperking over de stemprocedure en krijgen ze uitleg over de verschillende politieke partijen.

Lees verder »

Voor blinden en slechtzienden

Een rondleiding met gevoel Tijdens de speciale rondleiding voor blinden en slechtzienden wordt extra beeldend verteld over de gebouwen op het Binnenhof en gaan we naar de audiomaquette: een interactieve maquette waarmee blinden en slechtzienden kunnen voelen hoe de Tweede Kamer in elkaar zit en bijpassende geluidsfragmenten kunnen beluisteren. Audiomaquette-Tweede-Kamer-330

Lees verder »