Huis voor democratie en rechtsstaat

Maatschappelijke organisaties & verenigingen

Maatschappelijke organisaties en verenigingen

ProDemos schuift aan!

ProDemos organiseert gratis informatiebijeenkomsten in het hele land, onder de noemer ‘ProDemos schuift aan’. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die de politiek en de rechtspraak misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over zouden willen weten.

De bijeenkomsten zijn gratis aan te vragen door maatschappelijke organisaties en verenigingen.

Lees verder »

Op excursie naar Den Haag?

Wanneer u met mensen van uw vereniging naar het Binnenhof wilt komen voor een rondleiding , hebben we daarvoor een aantal mogelijkheden, afhankelijk van de grootte van de groep:

  • Aansluiten bij een reguliere rondleiding: Reserveer uw plaatsen via het online reserveringssysteem.
  • Privérondleiding: U koopt alle plaatsen op van een rondleiding waar nog niemand voor heeft gereserveerd via het online reserveringssysteem.
  • Programma op maat: Heeft u een verzoek buiten de reguliere rondleidingen om, bijvoorbeeld bij groepen groter dan 30 personen, neem dan contact met ons op via: opmaat@prodemos.nl.

Lees verder »

Voor Nieuwe Nederlanders

Gratis programma: Politiek in Vogelvlucht

Werkt u met inburgeraars en Nieuwe Nederlanders? Neem dan contact met ons op. ProDemos organiseert in het hart van politiek Den Haag het gratis programma Politiek in Vogelvlucht. In een paar uur tijd beleven deelnemers de democratie aan den lijve en bezoeken ze belangrijke plekken als de Ridderzaal of de Tweede Kamer.

Groep Nieuwe Nederlanders in onze nagebouwde 'Trêveszaal'

Lees meer

Stem jij ook?

ProDemos ontwikkelde het programma ‘Stem jij ook?’ speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ook organiseert ProDemos in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties bijeenkomsten in het land. Op deze manier informeren we mensen met een lichte verstandelijke beperking over de stemprocedure en krijgen ze uitleg over de verschillende politieke partijen.

Lees verder »

Voor blinden en slechtzienden

Een rondleiding met gevoel

Tijdens de speciale rondleiding voor blinden en slechtzienden wordt extra beeldend verteld over de gebouwen op het Binnenhof en gaan we naar de audiomaquette: een interactieve maquette waarmee blinden en slechtzienden kunnen voelen hoe de Tweede Kamer in elkaar zit en bijpassende geluidsfragmenten kunnen beluisteren.
Audiomaquette-Tweede-Kamer-330

Lees verder »