Huis voor democratie en rechtsstaat

Gemeenten

Ondersteuning raadsleden

ProDemos ondersteunt raadsleden in hun werk door het geven van cursussen en het delen van best practices.

Lees verder »

Toolbox Participatieverklaring

Workshop-Participatieverklaring-uitsnede_large

Een belangrijk onderdeel in de maatschappelijke begeleiding van statushouders is de Participatieverklaring, waarin nieuwkomers worden gewezen op hun rechten en plichten en de fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving. ProDemos heeft voor gemeenten een workshop ter voorbereiding op de participatieverklaring ontwikkeld.

Lees verder »

Burgerparticipatie

Om gemeenten te ondersteunen bij het vormgeven en de uitvoering van burgerparticipatie biedt ProDemos workshops, digitale hulpmiddelen en meer.

Lees verder »

Meer inwoners politiek actief!

Voor gemeenten die meer inwoners politiek willen activeren heeft ProDemos de cursus Politiek Actief ontwikkeld. Niet alleen voor mensen die raadslid willen worden, maar ook voor hen die meer willen weten over lokale politiek en hoe je invloed uit kunt oefenen.

Lees verder »

Jongerenparticipatie

Betrek kinderen en jongeren bij de lokale democratie door ze naar het stadhuis te halen! Met onze educatieve projecten voor po, vo en mbo leren leerlingen en studenten op een leuke, laagdrempelige manier meer over de gemeentepolitiek.

Lees verder »

Op Locatie Magazine voor gemeenten

Lees hier het Op Locatie Magazine voor gemeenten

Nieuwsbrief Op Locatie

Abonneer u op de nieuwsbrief Op Locatie om op de hoogte te blijven van de activiteiten en diensten van ProDemos voor gemeenten en provincies.

Lees verder »

Dag van de Democratie op locatie

ProDemos ondersteunt gemeenten bij de organisatie van de jaarlijkse Dag van de Democratie: een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten.

 

Lees verder »