Huis voor democratie en rechtsstaat

Gratis gastlessen op het mbo

ProDemos verzorgt naar wens bij u op school gratis gastlessen voor mbo-studenten. Een van onze gastdocenten komt op een interactieve en enthousiaste manier over het door u gekozen onderwerp een gastles verzorgen. In alle gastlessen staat leren door ervaren centraal. Deze aanpak sluit goed aan bij de leerstijl van mbo-studenten.


Overzicht gastlessen

Tijdelijk aanbod:

Verkiezingsgastles ‘First Time Voters’
Tussen 1 april en 23 mei 2019
In 2019 kunnen uw studenten misschien wel voor de eerste keer gaan stemmen. Vanaf 1 april 2019 komen we daarom graag naar uw school om de Verkiezingsspecial over de verkiezingen van 23 mei 2019 (Europees Parlement) te geven. Deze gastles bieden we aan in de periode 1 april – 23 mei, in plaats van de gastlessen over democratie.
Boek nu een Verkiezingsgastles!

Zelf doen: download de toolbox!

Docenten en/of (kandidaat-)Europarlementariërs die zelf een gastles willen verzorgen, kunnen gratis onze toolbox downloaden en de materialen daaruit gebruiken om zelf de gemeenteraadsverkiezingen te behandelen met een mbo-klas.

Bekijk de toolbox!

Reguliere gastlessen:


Overig aanbod:

Gastles over de Europese Unie
Aangeboden door EDIC Den Haag
Een moderator van het Europa Direct Centrum (EDIC) Den Haag komt graag naar uw mbo-instelling toe om kosteloos een interactieve gastles te verzorgen. Lees meer


Spelregels en aanmelden

  • U kiest zelf voor één of meerdere gastlessen.
  • De gastdocent neemt na uw aanmelding contact met u op en bespreekt met u de opzet en de organisatie van de gastles.
  • ProDemos verzorgt per dag op één school minimaal twee en maximaal vijf lesuren.
  • De gastlessen zijn gratis.
  • U plant de lessen aansluitend, zodat voor de gastdocent zo min mogelijk (wacht)tijd verloren gaat.
  • De gastlessen beginnen na 9:00 uur.
  • Minimaal 12 en maximaal 30 studenten per les.
  • De gastlessen worden aangepast aan het niveau van de studenten. U kunt voor een gastles groepen van verschillende niveaus niet samenvoegen.
  • Tijdens de gastles is minimaal één begeleidende docent aanwezig die de leerlingen kent.
  • U kunt een gastles tot veertien dagen voor de geboekte datum kosteloos annuleren. Annuleert u een gastles binnen deze termijn van veertien dagen, dan worden de gemaakte kosten per gastles bij u in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €250,- per gastles.

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet in ons online planningssysteem.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met gastles@prodemos.nl.

Evaluatie

Heeft u als docent een mbo-gastles bijgewoond? Dan stellen wij het zeer op prijs als u ons laat weten hoe de les is verlopen. Doorgaans wordt de link hiervoor daags na de les verstuurd aan de persoon die de gastles geboekt heeft.

Toolbox First Time Voters PS2019

Mensen die meteen gaan stemmen vanaf de eerste keer dat ze kiesgerechtigd zijn, blijven dat vaak hun hele leven lang doen. De beste strategie om de opkomst op lange termijn te bevorderen is dan ook om jonge kiezers actief te benaderen in de campagneperiode. Mbo-lesmateriaal over de verkiezingen Het overgrote deel...

Lees meer »

Toolbox First Time Voters EP2019

Mensen die meteen gaan stemmen vanaf de eerste keer dat ze kiesgerechtigd zijn, blijven dat vaak hun hele leven lang doen. De beste strategie om de opkomst op lange termijn te bevorderen is dan ook om jonge kiezers actief te benaderen in de campagneperiode. ProDemos stelt daarom lesvormen, trainingen en ondersteunend...

Lees meer »