Niet alle leerlingen reageren enthousiast als het woord ‘politiek’ valt. Leerlingen vinden politiek vaak moeilijk en ze hebben niet het idee dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen. Als (beginnende) docent kan het dus een hele uitdaging zijn om leerlingen voor dit onderwerp te motiveren. Diverse werkvormen van ProDemos kunnen dan een helpende hand bieden.

In deze workshop gaan we aan de slag met activerende werkvormen over politiek die je direct kunt toepassen in je eigen lessen. Denk bijvoorbeeld aan de werkvorm ‘Over de Lijn’, de quiz ‘De Pienterste Mens’, het Formatiespel en een politieke bingo. Welke werkvormen we precies gaan doen is afhankelijk van de geboekte duur van het programma.

Aan het einde van de workshop krijgt iedere deelnemer een poster mee naar huis.

  • Minimaal 10 en maximaal 32 personen per workshop.
  • De workshop kan na 9.00 uur beginnen, niet vroeger.
  • ProDemos geeft de workshop gratis.

NB: Deze workshop kan, indien nodig, ook online worden aangeboden. Dit geldt alleen als de omstandigheden een bezoek aan de school onmogelijk maken.

Na een aanvraag:

  • Je kunt een workshop tot 30 werkdagen voor de geboekte datum kosteloos annuleren. Annuleer je een workshop binnen deze termijn van 30 werkdagen, dan worden de gemaakte kosten per workshop bij je in rekening gebracht. Bekijk onze algemene voorwaarden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de workshop contact op met Jasmina Berhamovic (j.berhamovic@prodemos.nl).