Huis voor democratie en rechtsstaat

Workshop: Democratisch burgerschap

Wil je op een leuke manier en op het juiste niveau invulling geven aan de politiek-juridische dimensie en de kritische denkvaardigheden? ProDemos biedt docenten en coördinatoren Burgerschap op het mbo nascholing in de vorm van een workshop.

 • Duur
  60-100 minuten
 • Niveau
  MBO-docenten
 • Locatie
  Online, Op school

Nu Boeken

ProDemos heeft activerende werkvormen en programma’s om studenten te enthousiasmeren voor politiek, de rechtsstaat en de rechtspraak. In deze workshop gaan we aan de slag met tien activerende werkvormen die je direct kunt toepassen in je eigen lessen of in een projectweek.

We laten de werkvormen niet alleen zien; we proberen er ook een paar met je uit. Denk bijvoorbeeld aan de interactieve les ‘Regels en rechten’. Studenten verplaatsen zich in de schooldirectie en bepalen de regels. Hoe bestrijd je drugsgebruik en -bezit? Geef je toegang tot IP-adressen als er pornobeelden zijn verspreid vanuit de mediatheek? En hoe ga je om met afwezige studenten? Hoe houd je als schooldirectie rekening met de rechten van studenten? Op landelijk niveau spelen veelal dezelfde dilemma’s. Zou je dezelfde keuzes maken tussen regels en rechten op landelijk niveau?

Aan het einde van de workshop krijgt iedere deelnemer een reader met verschillende werkvormen mee naar huis.

 • Wij geven de workshop gratis op locatie
 • Minimaal 12 en maximaal 30 personen.
 • Er geldt een maximum van 2 workshops per instelling.

NB: Deze workshop kan, indien nodig, ook online worden aangeboden. Je boekt gewoon de workshop op locatie, maar als de omstandigheden een bezoek aan de school onmogelijk maken, nemen we contact op.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de workshop contact op met Fleur Poot (f.poot@prodemos.nl).