Door te debatteren ervaren leerlingen zelf hoe de parlementaire democratie werkt. Een debat biedt bovendien een kapstok om politieke onderwerpen in de klas te behandelen en de politieke bewustwording bij leerlingen te vergroten. Het stimuleert leerlingen na te denken over belangrijke thema’s, daar een mening over te vormen en die helder en duidelijk kenbaar te maken.

Tijdens deze workshop leren deelnemers meer over debattechnieken. Vervolgens gaan ze zelf een debat voorbereiden en voeren zoals dat in de Tweede Kamer wordt gevoerd. Aan het einde van de workshop krijgt iedere deelnemer een mapje mee naar huis met de materialen om zelf een Kamerdebat in de klas te kunnen voeren.

Ook goed als voorbereiding op bezoek aan Den Haag

Heb je voor jouw studenten het programma Politiek en Didactiek geboekt? Deze workshop is een goede en nuttige voorbereiding op jullie bezoek aan Den Haag.

  • Minimaal 10 en maximaal 32 personen per workshop. Mocht het minimumaantal deelnemers een drempel opwerpen, neem dan contact met ons op. De contactgegevens vind je hieronder.
  • De workshop kan na 9.00 uur beginnen, niet vroeger.
  • ProDemos geeft de workshop gratis.

NB: Deze workshop kan, indien nodig, ook online worden aangeboden. Dit geldt alleen als de omstandigheden een bezoek aan de school onmogelijk maken.

Na een aanvraag:

  • Je kunt een workshop tot 30 werkdagen voor de geboekte datum kosteloos annuleren. Annuleer je een workshop binnen deze termijn van 30 werkdagen, dan worden de gemaakte kosten per workshop bij je in rekening gebracht. Bekijk onze algemene voorwaarden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de workshop contact op met Jasmina Berhamovic
(j.berhamovic@prodemos.nl).