Als (beginnende) basisschooldocent kan het moeilijk zijn om goed invulling te geven aan het thema burgerschap. Zeker omdat leerlingen vaak nog heel weinig kennis hebben over politiek, democratie en rechtsstaat. Programma’s en werkvormen van ProDemos kunnen dan een helpende hand bieden.

Tijdens deze workshop maken deelnemers kennis met projecten zoals de Derde Kamer en Democracity. Maar nog belangrijker: we gaan aan de slag met activerende werkvormen die je direct kunt toepassen in je eigen lessen. Denk aan het invulschema ‘Krachtenveld’ of de zoekplaat ‘Grondrechten’. Zo kun jij straks jouw leerlingen op speelse manier kennis laten maken met bijvoorbeeld gemeente politiek of de Tweede Kamer.

Aan het einde van de workshop krijgt iedere deelnemer een poster mee naar huis.

  • Minimaal 10 en maximaal 32 personen per workshop.
  • Je kunt de workshop voor meerdere klassen per dag boeken.
  • De workshop kan na 9.00 uur beginnen, niet vroeger.
  • ProDemos geeft de workshop gratis.

NB: Deze workshop kan, indien nodig, ook online worden aangeboden. Dit geldt alleen als de omstandigheden een bezoek aan de school onmogelijk maken.

Na een aanvraag:

  • Je kunt een workshop tot 30 werkdagen voor de geboekte datum kosteloos annuleren. Annuleer je een workshop binnen deze termijn van 30 werkdagen, dan worden de gemaakte kosten per workshop bij je in rekening gebracht. Bekijk onze algemene voorwaarden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de workshop contact op met Janneke Francissen (j.francissen@prodemos.nl).