Huis voor democratie en rechtsstaat

Bezoek in Den Haag ook

Den Haag ademt historie en zit vol musea en andere leuke hotspots voor scholieren en studenten. Als je met je klas een bezoek brengt aan de Hofstad, is het zeker de moeite waard om naast ProDemos ook bij deze musea of organisaties langs te gaan.

Haags Historisch Museum

HHM2 kleinDen Haag kent vele gezichten: de Hofstad , het regeringscentrum , de internationale stad van Vrede en Recht, Beatstad, de stad van ADO en de Haagse ooievaar. Het museum weerspiegelt al deze facetten in zijn tentoonstellingen en in de vaste presentatie.

Op interactieve wijze wordt er kennis gemaakt met de geschiedenis en ontwikkeling van de stad door de eeuwen heen.
Speciale wensen? Neem contact met ons op voor lessen op maat.

Bekijk de website

Museum de Gevangenpoort

GP klein 2Bezoek met uw leerlingen Museum de Gevangenpoort en stap in de geschiedenis van misdaad en straf. Bevindt je in de gajolen (oude cellen), de pijnkelder en andere bijzondere ruimtes in ons historische gebouw. Volg de rondleiding in Museum de Gevangenpoort (max. 25 leerlingen) of loop mee met één van onze stadswandelingen (max. 20 leerlingen) en bezoek de plekken waar de geschiedenis zich afspeelde.

Een spannende rondleiding door het cellencomplex van Museum de Gevangenpoort.

Bekijk de website

Nationaal Archief

NA

Het Nationaal Archief is de schatkamer van het Nederlandse verleden en heeft een rijke collectie van bijna 125 kilometer documenten, 15 miljoen foto’s en 300.000 kaarten en tekeningen.

Bezoek met uw leerlingen het Nationaal Archief en ontdek het geboortebewijs van onze democratie en alle andere originele documenten die ten grondslag liggen aan onze democratie, zoals de allereerste grondwet uit 1814.

Rondleidingen

Neem met uw leerlingen een uniek kijkje achter de schermen bij het Nationaal Archief en boek een van de rondleidingen Staten-Generaal, VOC, Tweede Wereldoorlog, Kaarten of Fotografie.

Bekijk de website