Familierondleiding naar de Tweede Kamer

Wat zou jij willen veranderen aan Nederland? Tijdens de Familierondleiding van ProDemos mag je het allemaal bepalen, want jij bent Kamerlid voor een dag!

Samen met één van onze enthousiaste gidsen gaan de kinderen (en hun ouders/verzorgers/grootouders…) naar de Tweede Kamer. Aan de hand van een Doeboekje kom je te weten hoe de Tweede Kamer werkt, wat jij zelf belangrijk vindt en wat een Tweede Kamerlid nu precies doet. Zowel voor kleine als grotere kinderen (en volwassenen) is er tijdens deze rondleiding genoeg te beleven.

Praktische informatie

  • Leeftijd: De Familierondleiding is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Zij krijgen een doeboekje met opdrachten en puzzels. De kinderen kunnen alleen meedoen aan de rondleiding onder begeleiding van een volwassene.
  • Duur: de Familierondleiding duurt 65 minuten.
  • Startlocatie: de Familierondleiding naar de Tweede Kamer start voor de bezoekersingang van de Tweede Kamer aan het Prinses Irenepad 1 in Den Haag.
  • Per rondleiding is er plek voor 30 deelnemers.
  • De rondleiding is Nederlands gesproken.
  • De prijs van een ticket voor de Familierondleiding naar de Tweede Kamer is € 7,50.
  • Met de Ooievaarspas is de rondleiding gratis.

Tickets

Boek tickets voor de familierondleiding in de Tweede Kamer door onderstaande stappen te volgen.

Aanmelden Tweede Kamer

Naast een ticket voor de rondleiding ben je ook verplicht om je aan te melden bij Tweede Kamer. Aanmelden kan via deze website. Let op! Ga je mee met een rondleiding op een zaterdag? Dan is het niet nodig om je aan te melden.

Daarnaast moet iedereen vanaf 14 jaar een geldig ID-bewijs kunnen laten zien en gelden er veiligheidsmaatregelen in het gebouw. Lees hier meer over de aanmeld- en identificatieplicht.


Andere rondleidingen

Rondleiding Tweede Kamer

Onze gids leidt je rond in het gebouw van de Tweede Kamer. Je bezoekt de zalen waar wordt vergaderd en krijgt uitleg over de taken van de Tweede Kamer. Ook hoor je meer over de geschiedenis en mag je al jouw vragen stellen. Lees hier meer.

Rondleiding Eerste Kamer

De Eerste Kamer is medewetgever en controleert de regering. Onze gids verwelkomt je graag in het gebouw van de Eerste Kamer. Tijdens de rondleiding hoor je meer over de taken van de Eerste Kamer, de geschiedenis en de inrichting van het gebouw. Lees hier meer.

Let op: Wanneer je rondleidingen wilt combineren, kost het wat tijd om van de ene locatie naar de andere locatie te lopen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je tijdsloten. Onze rondleiders hebben een strak schema en kunnen helaas niet blijven wachten als je te laat bent.