Haags Historisch Museum

Den Haag kent vele gezichten: regeringscentrum, Hofstad, internationale stad van vrede en recht, maar is ook de stad van de Haagse ooievaar. Het museum weerspiegelt al deze facetten in zijn tentoonstellingen en in de vaste presentatie.

De collectie is veelzijdig: het bijna vijf meter brede stadsgezicht op Den Haag van Jan van Goyen, de prachtig ingerichte poppenhuizen van Lita de Ranitz, maar ook de curieuze tong en vinger van de gebroeders De Witt.

Speciaal voor het onderwijs zijn er verschillende lesprogramma’s die goed aansluiten bij de vakken geschiedenis en maatschappijleer. Zo is er voor de onderbouw het programma Typisch Haags, met een interactieve les over de geschiedenis van de stad; en voor de bovenbouw de les Hoeden en petten, over de Haagse chic, politiek en koningshuis (hoeden) en de gewone Hagenaars (petten) die naast elkaar leefden. De programma’s vormen een mooie aanvulling op de lessen van ProDemos. Voor meer informatie: www.haagshistorischmuseum.nl of educatie@haagshistorischmuseum.nl.