Rondleiding Tweede Kamer

Laat je rondleiden in de Tweede Kamer! Onze enthousiaste gidsen vertellen je graag over het gebouw, het werk van de Tweede Kamer, de geschiedenis en de aanwezige kunst.

Tijdens de rondleiding kom je onder andere op de tribune van de plenaire zaal, de plek die je waarschijnlijk herkent van televisie; die halfronde ruimte met blauwe stoelen. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte om vragen te stellen aan de gids.

In verband met de renovatie van het Binnenhof is de Tweede Kamer verhuisd naar een tijdelijke locatie aan de Bezuidenhoutseweg (vlakbij station Den Haag Centraal). Tijdens de rondleiding bezichtig je deze tijdelijke locatie van de Tweede Kamer.  

Praktische informatie

  • Duur: de rondleiding duurt 60 minuten.
  • Startlocatie: de rondleiding naar de Tweede Kamer start voor de bezoekersingang van de Tweede Kamer aan het Prinses Irenepad 1 in Den Haag.
  • Per rondleiding is er plek voor 30 deelnemers.
  • De rondleiding is Nederlands gesproken. Tijdens de rondleiding is er indien gewenst een Engelstalige handout beschikbaar.
  • Deze rondleiding wordt ook aangeboden in het Engels (Guided Tour: House of Representatives). To book a tour in English, click here
  • De prijs van een ticket voor de rondleiding naar de Tweede Kamer is € 6,00.
  • Met de Ooievaarspas is de rondleiding gratis.

Tickets

Boek tickets voor de rondleiding in de Tweede Kamer door onderstaande stappen te volgen.

Aanmelden Tweede Kamer

Naast een ticket voor de rondleiding ben je ook verplicht om je aan te melden bij Tweede Kamer, via bezoekers.tweedekamer.nl.
Let op! Ga je mee met een rondleiding op een zaterdag? Dan is het niet nodig om je aan te melden.

Daarnaast moet iedereen vanaf 14 jaar een geldig ID-bewijs kunnen laten zien en gelden er veiligheidsmaatregelen in het gebouw. Lees hier meer over de aanmeld- en identificatieplicht.


Andere rondleidingen

Familierondleiding in de Tweede Kamer

Op pad met (klein)kinderen? Ga dan mee met de Familierondleiding. Aan de hand van opdrachten en puzzels ontdekken kinderen wat politiek is en wat de Tweede Kamer doet. Ook leuk voor volwassenen! Lees hier meer.

Rondleiding in de Eerste Kamer

De Eerste Kamer is medewetgever en controleert de regering. Onze gids verwelkomt je graag in het gebouw van de Eerste Kamer. Tijdens de rondleiding hoor je meer over de taken van de Eerste Kamer, de geschiedenis en de inrichting van het gebouw. Lees hier meer.

Let op: Het kost wat tijd om van de ene locatie naar de andere locatie te lopen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je tijdsloten. Onze rondleiders hebben een strak schema en kunnen helaas niet blijven wachten als je te laat bent.