Rondleiding Eerste Kamer

Laat je rondleiden in de Eerste Kamer! Onze gids vertelt je over de taken van de Eerste Kamer, de geschiedenis en de inrichting van het gebouw. Ook komen spraakmakende wetsvoorstellen ter sprake die de afgelopen decennia door de Eerste Kamer zijn aangenomen of verworpen. Er is genoeg gelegenheid om al je vragen te stellen.

Tijdens de renovatie van het Binnenhof is de Eerste Kamer tijdelijk gehuisvest de Kazernestraat, in het gebouw waar voorheen de Hoge Raad der Nederlanden zat. Dat is vlakbij het oude vertrouwde Binnenhof. Terwijl de 17e-eeuwse vergaderzaal op het Binnenhof ruimschoots voorzien was van schilderingen en gouden details, is deze nieuwe locatie juist modern ingericht. Tijdens de rondleiding bezichtig je deze tijdelijke locatie van de Eerste Kamer.

Praktische informatie

  • Duur: 45 minuten
  • Startlocatie: het pleintje voor de ingang aan Kazernestraat 52, Den Haag. De gids komt hier naartoe en neemt de groep mee naar binnen.
  • Per rondleiding is er plek voor 30 deelnemers.
  • De rondleiding is in het Nederlands.
  • Op aanvraag is het ook mogelijk om een rondleiding in het Engels te krijgen.
  • De prijs van een ticket voor de rondleiding naar de Eerste Kamer is € 6,00.
  • Met de Ooievaarspas is de rondleiding gratis.

Tickets

Boek tickets voor de rondleiding in de Eerste Kamer door onderstaande stappen te volgen.

Let op! Iedereen vanaf 14 jaar moet een geldig ID-bewijs kunnen laten zien en er gelden veiligheidsmaatregelen in het gebouw. Lees hier meer over de identificatieplicht en veiligheidsmaatregelen.

Over de Eerste Kamer

De Eerste Kamer is medewetgever en controleert de regering. Nadat een wetsvoorstel is goedgekeurd door de Tweede Kamer, gaat het voorstel naar de Eerste Kamer.

Lees meer op eerstekamer.nl


Andere rondleidingen

Rondleiding Tweede Kamer

Onze gids leidt je rond in het gebouw van de Tweede Kamer. Je bezoekt de zalen waar wordt vergaderd en krijgt uitleg over de taken van de Tweede Kamer. Ook hoor je meer over de geschiedenis en mag je al jouw vragen stellen. 

Bekijk de Rondleiding Tweede Kamer

Familierondleiding naar de Tweede Kamer

Op pad met (klein)kinderen? Ga dan mee met de Familierondleiding. Aan de hand van opdrachten en puzzels ontdekken kinderen wat politiek is en wat de Tweede Kamer doet. Ook leuk voor volwassenen! 

Bekijk de Familierondleiding Tweede Kamer

Let op: Wanneer je rondleidingen wilt combineren, kost het wat tijd om van de ene locatie naar de andere locatie te lopen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je tijdsloten. Onze rondleiders hebben een strak schema en kunnen helaas niet blijven wachten als je te laat bent.